Judecătoarea Acrîşmăriţei, în vizorul DNA pentru corupţie

Nelu Zapodeanu

Nelu Zapodeanu

Magistratul ieşean Camelia Alexandrina Acrîşmăriţei e la un pas de a-şi distruge cariera profesională din cauza omului de afaceri Ioan Zapodeanu. Recent, membrii ANI (Agenţia Naţională de Integritate) au sesizat procurorii DNA în cazul judecătoarei Acrîşmăriţei, care este suspectată de corupţie, abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

De unde a pornit totul? Inspectorii de integritate susţin că au descoperit că magistratul din Iaşi a vândut un teren pe care îl deţinea afaceristul Ioan Zapodeanu, care avea calitatea de pârât într-un dosar pe care îl judeca. Potrivit ANI, judecătoarea a vândut 50 de hectare de teren în judeţul Olt cu suma de 210.000 euro, dar, în realitate, preţul pentru acest teren este de numai 80.000 de euro. După ce a încasat banii de la Zapodeanu, judecătoarea şi-a schimbat sentinţa, în favoarea omului de afaceri. Între timp însă, Zapodeanu a pierdut procesul respectiv, după ce o instanţă de judecată de la Cluj a decis că magistratul ieşean nu a fost imparţial. În sesizarea adresată procurorilor anticorupţie, inspectorii ANI susţin că judecătoarea Acrăşmăriţei se afla în incompatibilitate şi a intrat în conflict de interese după ce a vândut terenul cu pricina.

Magistratul a pronunţat sentinţa civilă doar după ce a luat „mălaiul” de la Zapo

Camelia Alexandrina Acrîşmăriţei a încheiat, pe 26 iulie 2007, cu Ioan Zapodeanu un contract de vânzare – cumpărare de drept succesoral asupra unui teren agricol în suprafaţă de 50 ha, situat în comuna Slătioara, judeţul Olt. Preţul vânzării a fost stabilit la 210.000 euro din care, la data încheierii, judecătoarea Acrîşmăriţei a primit suma de 150.000 euro, urmând ca diferenţa de 60.000 euro să fie achitată ulterior, mai precis pe 1 octombrie 2007. Însă, conform grilelor notariale comunicate de Camera Notarilor Publici Craiova, rezultă că terenul avea o valoare orientativă de doar 250.000 RON, echivalentul a 79.684 euro. Din tranzacţia propriu-zisă rezultă în mod clar faptul că Zapodeanu i-a plătit mult mai mult judecătoarei ieşene, cu peste 130.000 de euro, doar pentru a-i face un serviciu. De altfel, Acrîşmăriţei a şi pronunţat Sentinţa civilă nr. 12855, în Dosarul Civil nr. 22219/245/2006, având ca părţi pe Fischer Anisia – Sebastiana, în calitate de reclamant, şi Zapodeanu Ioan, în calitate de pârât, dându-i dreptate, evident, acestuia din urmă.

Nea Zapo are în sânge arta combinaţiilor şi sforăriilor de Bahlui

Vânzarea terenului din judeţul Olt a avut loc în cursul procesului. Cu toate acestea, judecătoarea Acrîşmăriţei nu a făcut nici o cerere de abţinere, aşa cum prevede legea.  Şi ca totul să fie mai clar ca bună ziua, în perioada acestui proces, acelaşi Ioan Zapodeanu cumpără toate drepturile succesorale pentru 50 de hectare din judeţul Olt, de la judecătoarea Camelia Acrîşmăriţei.

Procesul Fisher – Zapodeanu a început în 2006 iar  speculantul imobiliar  a câştigat atât la Judecătorie, cât şi la Tribunal. Momentul-cheie al procesului l-a reprezentat aprobarea dată de judecătoarea Acrîşmăriţei pentru o contra-expertiză în favoarea lui Zapodeanu, validată doar după primirea banilor pe terenul din judeţul Olt. Urmează replica DNA-ului. Aşteptăm răspuns urgent!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *