Jumătatea plină a paharului şi democrat, şi/sau liberal

Daniel Oajdea

Daniel Oajdea

În timp ce Daniel Oajdea ameninţa că atacă în instanţă rezultatele alegerilor la organizaţia muncipală, acolo unde o jumătate de om a fost sămânţă de scandal, Mihaela Popa îşi exersa în faţa oglinzii declaraţia care avea să tulbure apa din paharul şi aşa prea plin al PDL Iaşi.

Da, îmi voi depune candidatura pentru şefia PDL Iaşi. Cu atât mai mult cu cât nu există niciun reprezentant al moţiunii Vasile Blaga înscris la şefia partidului. Nu e niciun secret că eu am crezut că, făcând un pas în spate, colegii mei vor ajunge la un consens. Dar am văzut că nu a contat că am făcut un pas în spate. De aceea, consider că este o responsabilitate din partea mea să mă înscriu în această cursă şi cred că nu este interzis femeilor să se înscrie“, a spus Popa pentru o televiziune locală.

După părerea noastră, dacă ar fi stat şi o zi întreagă în faţa oglinzii, ceea ce nu suntem totuşi siguri că nu ar fi făcut, nici că nu putea să scoată ceva mai delicios. Faza cu Blaga, hai că o mai digerăm, pasul în spate îl mai revizuim, dar cu drepturile femeilor ce ne facem? Nici noi nu ne putem explica de ce Popa a scos din catastif o asemenea mozavirie.

Cert este că sunt deocamdată doar trei pretendenţi cu acte în regulă pentru şefia PDL Iaşi, recte deputaţii Petru Movilă şi Nicuşor Păduraru, dar şi Dan Cârlan, care întotdeauna câştiga alegeri electorale în paguba celui de pe locul trei. S-a mai anunţat şi un al patrulea, senatorul Dumitru Oprea, pe care, culmea, Popa a anunţat că-l sprijină. Ceea ce nu ar fi chiar ieşit din cale afară, dacă ne gândim că politicienii au destulă experienţă în folosirea morbidă a mâinii. Şi, cum e puţin probabil că Oprea va aplica principiul “stai pe spate şi las-o doar pe ea”, vor fi cinci crai de la Răsărit, patru dintre ei parlamentari, toţi în schimb crezându-se mari, care se vor cafti în drumul spre ciolanul pedelist suprem în târg. O adevărată “parlocraţie”, nu alta.

Demn de remarcat că, senatoarea Mihaela Popa a aplicat modelul Cârlan în a-şi anunţa candidatura. Ce conferinţă de presă, ce comunicat!? E arhisuficientă o scurtă declaraţie, dată la televizor. Fie ea cât de proastă, nu contează, important e că se aberează.

Ah, să nu uităm că l-am pomenit şi pe Oajdea pe la început. Se face că s-a trezit dis-de-dimineaţă, chiar în a treia zi de Paşte, să anunţe în lung şi lat că el s-a săturat să aştepte o soluţie centrală la o problemă locală. Vrea să atace în instanţă rezultatele alegerilor la organizaţia municipală PDL Iaşi, acolo unde a pierdut la 7 voturi diferenţă. Noi îi dorim din suflet: „taves bahtalo”!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *