La barou se mănâncă. ADVOCAŢII, ÎNTRE EI

Purtătorii de robe negre din târgul Iașilor și-au ales la începutul acestei luni conducătorul. Că și la ei, la fel ca și în politică, și la Parlament, și la Consiliul Local și Județean, sunt alegeri o dată la patru ani. La fel ca și în politică și la ei se face campanie electorală. Candidații se înscriu pe listă. Organizare ca la carte. La ultimele două scrutinuri, la barou, lupta s-a dat între doi candidați, ca să zicem așa. Unul dintre ei este Măriusică Driblea, purtător de robă aflat pe val în ultima perioadă datorită persoanelor pe care le apără în dosarele extrem de mediatizate la nivel național. Al doilea candidat este un adversar, și la propriu și la figurat, înverșunat al lui Driblea. Albinuța Strupariu pe numele ei, o purtătoare de robă cu vechime în branșă, și care și-a dorit și își dorește să fie șefă peste colegii ei. Și asta din mai multe motive. Vi le dezvăluim pe toate.

Victorie categorică
Unul dintre motive este Măriusică Driblea, pe care nu-l suportă de nicio culoare și ar da orice ca să-l aibă sub papuc. Doar așa-s femeile. Dar nu e de ajuns să vrei doar tu. Trebuie să te vrea și ceilalți. Și aici e marea problemă  Albinuței Strupariu. În urmă cu patru ani, Albinuța Strupariu a candidat împotriva lui Driblea. Fără sorți de izbândă. S-a clasat pe locul trei. Asta pentru că Driblea chiar a avut un candidat puternic în persoana lui Liviu Stan. Atunci, Albinuța Strupariu a fost mai mult compătimită de colegii de breaslă. A încercat și ea. Acum, după patru ani, Albinuța și-a încercat iar norocul. Liviu Stan a stat cuminte în banca lui. De data aceasta, înfrângerea a fost zdrobitoare. Măriusică Driblea a obținut peste 280 de voturi, de aproape patru ori mai mult decât Strupariu. Cam mult. Cam dureros.

Votat în lipsă
Și asta spre marea distracție a colegilor de breaslă. Cum așa? Vă explicăm imediat. Cică în primii patru ani de mandat ai lui Driblea, Albinuța tot a făcut campanie, atât pentru ea, cât și anti Driblea. Lumea s-a cam săturat de ea și a izolat-o. A rămas într-un cerc de prieteni unde bârfea și se lăuda cum îl va strivi ea pe Driblea la alageri. Cum va progresa tagma purtătorilor de robă cu ea la conducere și cum va ajunge pe culmile justiției. Rezultatul nu a fost nici pe departe așa. Când au avut loc alegerile, Driblea a fost nevoit să plece la București pe la mijlocul zilei. Chiar și așa, a fost votat în lipsa sa spre disperarea Albinuței.  Dar cică bătălia nu ar fi pierdută. Albinuța Strupariu promite că peste patru ani îl va bate categoric pe adversarul său, Mariusică Driblea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *