Ultimul răcnet în tratarea mahmurelii!

Dacă, până de curând, o cafea tare părea să fie soluţia pentru tratarea mahmurelii, cercetătorii chinezi vin cu o nouă rezolvare. Sucurile carbogazoase care conţin lămâie galbenă şi verde ar putea reprezenta cheia în tratarea mahmurelii, întrucât ajută corpul să proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii chinezi au examinat 57 de băuturi, printre care ceaiuri din plante şi băuturi carbogazoase, înainte de a concluziona că băuturile care conţin lămâie galbenă şi/sau verde au cele mai bune efecte în tratarea mahmurelii. mahmurealaPentru început, cercetătorii au decis să analizeze ce provoacă mahmureala şi au descoperit că, mai mult decât alcoolul însuşi, procesul prin care corpul diluează băuturile alcoolice poate cauza simptome ca dureri de cap şi greaţă.

În momentul în care o persoană consumă alcool, ficatul ei eliberează o enzimă numită alcool dehidrogenază (ADH), care transformă alcoolul etilic într-o substanţă numită acetaldehidă, astfel că mai puţin alcool intră în fluxul sangvin. Apoi, aceasta este transformată într-o altă substanţă de o enzimă numită dehidrogenază aldehidă (ALDH).

Cunoscând aceste informaţii, cercetătorii de la Sun Yat-Sen University, din Guangzhou, au testat o serie de băuturi – ceaiuri, infuzii din ierburi şi alte băuturi carbogazoase – şi au examinat cum influenţează ADH şi ALDH. Aceştia au descoperit că băuturile pe bază de plante cresc durata procesului de ADH şi înhibă procesul de ALDH, astfel că mahmureala poate dura mai mult.

În schimb, băuturile carbogazoase care conţin lămâie s-au numărat printre cele care grăbesc procesul ALDH, astfel că alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureală scade.

Tinerii şi cei care consumă alcool în mod permanent dezvoltă mai bine enzima alcool dehidrogenaza, aşa că nu simt efectele secundare la fel ca persoanele în vârstă.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *