La Hunter’s Pub. Chef de chef cu vânători

Am avut oroarea – da, aţi citit bine, nu „onoarea” – ca în urmă cu niscaiva luni să  petrecem câteva ore în birtul cu pretenţie de pub din Dealul Copoului. Cel care se vrea loc de întâlnire al domniţelor şi al vânătorilor de la Agronomie, anume Hunter’s Pub. După concertul unei formaţii locale, acesta făcând parte din şirul de evenimente care se petrec cu o oarecare regularitate în barul din Parcul Expoziţiei, urma, după cum ne anunţa un DJ cu nume de arab, „adevărata distracţie” pe care, nu-i aşa, oricine o aşteaptă cu nerăbdare.Hunters_Pub_1

Dacă până atunci ritmurile de jazz şi funk ale ieşenilor invitaţi nu au stârnit interesul tineretului care popula barul, nu mică ne-a fost mirarea atunci când, într-o isterie şi o euforie generalizată, hoardele de puberi au început să se mişte frenetic pe ritmul unei manele. Vai nouă, credeam că acest gen muzical este destinat exclusiv bodegilor cu nume precum ABC Mixt, Intim sau Retro, denumiri preferate în genere pentru discotecile comunale.

Ei bine, nu! Chiar aici, în inima viitoarei Capitale Culturale a Europei, zeci de tineri se zguduiau la unison în timp ce o „artistă” spunea cu jale de inimi frânte şi despărţiri şi zile mai bune, toate în acelaşi vers puternic modulat şi acordeonizat.

Hunters_Pub_2Dacă incursiunea noastră nocturnă în Hunter’s s-a încheiat aici, pe timpul zilei, însă, în special dimineaţa, atmosfera la terasă e cât se poate de relaxată. Unde mai pui că şi cafeaua e decentă, uneori chiar la promoţie, iar vara umbra castanilor chiar te îmbie la o şedere extinsă. Nici mâncarea nu-i de lepădat. Chiar dacă pizza mai lasă uneori de dorit, specialităţile tradiţionale preparate la Casa Vânătorului fac să lase gura apă şi celor mai pretenţioşi gurmanzi.

Dar cum toate lucrurile bune se termină repede, la lăsarea serii se termină şi relaxarea de pe terasă. O formaţie care are ca vocalistă ocazională o brunetă bretonată cu pretenţii de Madonna Lătăreţu are impresia că întreţine atmosfera ieşenilor veniţi la un mic tradiţional însoţit de şi-mai-tradiţionala bere. Nimic mai greşit! Volumul din difuzoare şi vocea înţepătoare a dizeuzei te fac să nu pregeţi în solicitarea notei de plată şi să fii destul de zgârcit cu eventualul bacşiş…

Doru Vânătoru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *