La Iaşi se pregăteşte o nuntă mai tare ca a lui Borcea

Căsătoria de un milion de euro a metrosexualului Cristi Borcea cu manechina Alina Vidican va fi serios eclipsată de nunta care se pregăteşte în aceste zile la doar câţiva kilometri de Iaşi.

Cei dintre dumneavoastră care cunoaşteţi zona ştiţi, poate, faptul că satul Voineşti s-a înfiinţat cam pe la mijlocul secolului al XVII-lea, ca aşezare de ţărani clăcaşi pe moşia boierilor Voineşti. Printre aceşti ţărani clăcaşi, care s-au şmecherit odată cu trecerea secolelor şi s-au răspândit, de pe fosta moşie boierească, în cele patru colţuri ale lumii, se numără şi Sandu Borcea, cel poreclit de consăteni “Sandu Butelie”.

Tizul lui Borcea de la Iaşi numără 58 de primăveri împlinite în luna iunie, timp în care a adunat o avere considerabilă, o educaţie consistentă, dar şi un rafinament şi un „sexăpil“ ieşit din comună.

O poveste de viaţă identică până la identificare

Sandu Borcea

Sandu Borcea

După ce a muncit o viaţă şi a adunat ban pe ban şi experienţe demne de un roman a lui San Antonio, Sandu Borcea „Butelie“ spune că vrea să se liniştească şi să tragă la casa lui, alături de “Helen” (Lenuţa, în buletin), o frumuseţe răpitoare, cu 25 de ani mai tânără decât el.

Orgolios şi grandoman din fire, viitorul mire nu intenţionează să se retragă oricum în turnul căsătoriei, ci printr-o nuntă care, spune el, “va trebui să bată toate «retingurile» de anul ăsta, inclusiv nunta lui Borcea. Mai ales nunta lui Borcea!”.

De ce această obsesie a lui Sandu Borcea pentru Cristi Borcea?

Pentru că, dincolo de similitudinea numelor de familie, pe Cristi şi Sandu îi leagă o poveste de viaţă asemănătoare până la identificare. Amândoi au prins aripi pe butelii, amândoi sunt metrosexuali ultra-preocupaţi de aspectul lor fizic şi amândoi sunt bolnavi de fotbal.

Cristi investeşte masiv la Dinamo Bucureşti, Sandu la Voinţa Voineşti.

“Pe primul loc în viaţa mea ie fotbalu’, după care vine banii şi familia. Sezonul trecut, am reuşit să o duc pe Voinţa din D în E, iar anu’ ăsta le-am spus la toţi: lăsaţi-ne să ne pregătim de Divizia F!”, spune, mândru, Sandu Borcea.

Ea – manechin, el – potent

Sandu şi Lenuţa s-au cunoscut în urmă cu opt ani, la ocazie. Ea, manechin cunoscut, imaginea unei mori de măcinat porumb din Voineşti. El, potent om de afaceri, însurat, cu milioane de lei în cont, la magazin. Nimic din parcursul lor de până atunci nu ar fi prezis romantica idilă ce avea să se înfiripe. Pe atunci, potentul acţionar de la Voinţa Voineşti făcea primii bani ca gestionar de butelii.

Sandu-Borcea-live

Sandu-Borcea-live

“Niciodată nu mi-a fost ruşine de munca de jos. Nici de sus!”, explică, hotărât, viitorul mire.

Pe când fura butelii din Voineşti şi le vindea în comuna învecinată, Horleşti, Sandu era căsătorit cu o oarecare Mihaela. Şi când a cunoscut-o pe Lenuţa, tot cu Mihaela era căsătorit, aşa că cei Sandu şi Lenuţa şi-au trăit iubirea în ascuns, vreme de şapte ani.

Acum, după 22 de ani de căsnicie cu această deja stresantă Mihaela, Sandu a băgat divorţ, singura modalitate de a se putea lua şi în faţa „Atotstivuitorului“ cu mult mai tânăra Lenuţa.

Nunta sfertului de deceniu!

Aşa cum bine am subliniat şi mai sus, Sandu Borcea îşi doreşte o nuntă care să întreacă, atât ca grandoare, cât şi ca mediatizare, nunta tizului său, Cristi Borcea. Ceremonia, programată pentru începutul lunii octombrie, se preconizează a fi o adevărată orgie culinară şi bahică, dar şi o lecţie de lux, bun gust şi rafinament.

Trei soboare şi un treierarh!

Sandu Borcea ne-a dezvăluit că va fi îmbrăcat într-un costum alb, croit de 12 meşteri din Slobozia, papion roşu şi pantofi verzi, din satin. Mireasa va purta o rochie numai din dantelă şi broderii, cu panglici, paiete, perle şi pahare de cristal atârnate de voalul ce va măsura nu mai puţin de opt metri. Cei doi vor păşi spre altar pe un covor de gresie roşie, adusă special din Italia de Stelică, cumnatul lui Sandu Borcea. Cât despre cununia religioasă, aceasta va fi oficiată de trei soboare de preoţi, în frunte cu un treierarh călare pe o treierătoare.

Homari, languste şi manguste

În ceea ce priveşte meniul, numai simpla lecturare lasă apă-n gură cititorului neobişnuit cu luxul.

Viitorul mire ne-a dezvăluit faptul că, iniţial, fiecare invitat ar fi trebuit să plătească pentru meniu nu mai puţin de 600 de euro. “Da’ nu venea nici naşu’, dacă lăsam atât, aşa că am mai renunţat la câte ceva. Oricum, va fi plin de delicatese, o să vedeţi!”, ne-a asigurat Sandu Borcea, care garantează un meniu cu totul special: “La masă se va servi muşchi de vită de Monaco în sos Merlot, fructe de mare, trufe negre, homari, languste, manguste, scoici şi salvamari. Şi calamari! La capitolul băuturi, menţionez că toţi invitaţii vor fi stropiţi cu şampanie «Dan Perinon». Pentru domni, mai avem merlot roşu din agăţătoare şi bere «Suceava», la sticlă, în timp ce doamnele şi domnişoarele îşi pot delecta papilele cu afinată, coniac de piersici şi pufoaică“.

„Senzaţia serii va fi, însă, tortul de 50 de kilograme, realizat din ciocolată albă, şampanie şi zmeură, şi decorat cu răsărită sălbatică adusă de la Ţibăneşti”, ne-a înşirat Sandu Borcea doar câteva dintre delicatesele care îi aşteaptă pe invitaţi.

Pentru că aşa o masă cere şi o servire ireproşabilă, Sandu a tocmit deja nu mai puţin de 100 de ospătari beneficiari de ajutor social, care să le îndeplinească invitaţilor toate mofturile, la mega-petrecerea ce va avea loc în fostul aprozar, actualmente bar “La Roşu”.

Sute de personalităţi din lumea satului şi-au anunţat deja prezenţa la nunta sfertului de deceniu, lumea anunţându-se la ţinute elegante, în general treninguri de firmă, ce vor completa fericit atmosfera sobră a petrecerii.

Acestea fiind povestite, să-i dorim “Casă de piatră!” lui Sandu Borcea şi să promitem că vom relata din faţa barului pentru cititorii noştri, pentru a vedea dacă lui Sandu îi iese sau nu o nuntă mai tare decât a tizului tău.

Deja obişnuit cu luxul, Daniel ŞancaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *