La Partidul Ţărăniştilor a explodat mămăliga

Scandal cât casa în cel mai mic partid care există pe lumea asta! Adică la PNŢCD, partid care are la Iaşi membri cât pot începea lejer într-un taxi şi care adună la o conferinţă naţională mai puţini oameni decât pensionarii şahişti din Podu Roş!

La Partidul Ţărăniştilor a explodat mămăligaSupărarea a plecat de la fostul senator al pădurilor, Măria Sa Vasile Lupu, care şi-a înfipt dinţii tociţi şi proteza spartă în osânda lui Aurelian Pavelescu, despre care a spus că va fi suspendat din partid timp de doi ani! Vă daţi seama ce pierdere? Să fii dat afară dintr-o organizaţie care mai rezistă doar cât să-şi ţină singură lumânarea la propriul prohod?

Fruntaşul incriminat repede a sărit ca muşcat de osânză şi a spus un lucru de mare ocară despre Măria Sa Vasile Lupu: „Declaraţia lui este o manipulare grosolană. El s-a autoproclamat preşedinte interimar, în condiţiile în care dânsul nu mai este membru al partidului, fiind exclus din PNŢCD”.

Văleu, asta-i prea de tot! Adică măreţul om politic, susţinător al doctrinelor apărate cu sufletul şi viaţa de Corneliu Coposu, se pune şef peste un partid din care a fost mătrăşit? Oare cum vom putea trăi cu vestea şi gândul ăsta? Mai puteţi dormi noaptea de alte griji decât cea a carierei politice a unui om care nu ştie pe ce lume politică trăieşte, dar cunoaşte foarte bine jaful din pădurile Moldovei, că doar el a dat legea prin care soacra şi-a recuperat codrul, ca să-i lase fetei zestre pentru burdihanul ţărănistului aflat în exil politic!

Trădarea-i trădare, s-o ştiţi şi voi!

Supărat nevoie mare, partea atacată, adică Aurelian Pavelescu (un no name, aciuat prin politică după tot felul de rateuri), a făcut gura trompetă şi a anunţat că totul-i o minciună şi că „aceste diversiuni reprezintă infracţiuni grave şi au ca scop crearea unei confuzii în electorat”. I-auzi, dom’le ! Confuzii în electorat. Care electorat? Ăla format din femeile de serviciu de la partid? Că altul nu ştim! Şi singura confuzie ar fi legată de autorii comunicatelor în care se bat cei doi paralei – la cât de pline de greşeli de gramatică erau, mai că am crezut că au fost o glumă proastă făcută  de un al membru de partid urechit că nu şi-a plătit cotizaţia. Nu de alta, dar rămân ţărăniştii fără obişnuitul covrig pe care să-l arunce în coada câinilor obişnuiţi să latre, nu să şi muşte.

În loc de hepiend

Ca să pună capăt bărbăteşte războiului din partid, Pavelescu l-a ameninţat cu plângerea penală pe boierul Lupu. Vai! Să te ţii înfruntări şi bancuri pe seama lor! „Taifun în PNŢCD! Fruntaşii se bat pe osul găurit al partidului!”. Scene ridicole la care cei doi sunt foarte pricepuţi că doar Pavelescu, marele om politic plimbat prin cinci partide, predă la Academia de Teatru şi Film, iar Vasile Lupu e sătul de şmenurile pe care şi le face singur. Noi, dragii noştri electori, vom sta pe margine şi vom face pariuri – se desfiinţează sau nu partidul celor puţini şi fără minte?

Mardoi Snobilescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *