La Valea Lupului te papă primarul

Popa-Dumitru

Popa Dumitru

Primarul din Valea Lupului şi un referent cadastral, urmăriţi penal pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

Edilul din Valea Lupului, Dumitru Popa, a intrat, se pare, în anul cel mai greu al existenţei sale, asta din cauza zecilor de reclamaţii şi petiţii semnate de cetăţenii comunei, şi adresate în final DGA, DNA, ori Procuraturii locale.

Ultima, dar suntem absolut siguri că nu este cea din urmă petiţie, o are în prim plan pe săteanca Elena Gheorghieş, care, într-o sesizare adresată Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) l-a acuzat pe primarul Popa, cât şi pe referentul cadastral Dumitru Lăcătuşu, de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, şi fals intelectual. Mai precis, în plângerea adresată organelor de anchetă, femeia arată că primarul Mitică, în calitate de preşedinte al Comisiei Locale de fond funciar Valea Lupului ar fi atribuit ilegal numitei Eleonora Breha, suprafaţa de 5.000 mp, teren asupra căruia petenta Gheorghieş deţine un titlu de proprietate legal, semnat şi parafat. Mai mult, susţine reclamanta, primarul şi referentul i-ar fi refuzat intabularea terenului cu pricina, deci dreptul legal de proprietate asupra pământului, pe motiv că pentru acelaşi amplasament ar exista deja un număr cadastral eliberat pe numele altei sătence, Eleonora Breha.

”Să plătească cu vârf şi îndesat”

”În data de 8 martie 2008, am depus actele pentru pământ domnului inginer topograf Gheorghe Sandu pentru a le duce la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Iaşi şi apoi să-mi extragă certificatul fiscal (CF) pentru terenul ce îmi aparţine conform Titlului de proprietate nr. 118.846. Mi s-a spus însă că trebuie să aştept trei luni de zile. Când am revenit, am fost anunţată că s-a eliberat deja un certificat fiscal pe numele de Eleonora Breha, aceasta neavând teren în zonă. Eu nu am fost anunţată care este situaţia iar actele nu mi-au fost înapoiate, spunându-mi-se că sunt la Cadastru. De atunci, au urmat nenumărate drumuri la Primăria Valea Lupului, unde, bineînţeles, am fost tratată cu indiferenţă. Primarul mi-a spus că totul o să se rezolve iar viceprimarul care a cumpărat terenul cu pricina, de la Breha, mi-a zis că o să-mi plătească pământul respectiv. Eu nu vreau însă banii acestuia, eu vreau doar ca să se facă dreptate. Vreau să aflu cum de s-a putut face certificat fiscal pentru OCPI pe numele lui Eleonora Breha, iar mie mi s-a respins acest lucru. Cine se face răspunzător de săvârşirea acestor escrocherii? Sper ca în final să se afle în ce bază s-a făcut intabularea pentru terenul care-mi aparţine de drept şi cine se face vinovat de vânzarea ilegală a acestuia să plătească cu vârf şi îndesat”, a susţinut Elena Gheorghieş, în plângerea adresată procurorilor, şi ulterior Justiţiei ieşene.

Un anchetator cu capul în nori a dat NUP dar judecătorii au corectat tâmpenia

Iniţial, acuzaţiile reclamantei au constituit obiectul Dosarului penal nr. 11.005/P/2008, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Ulterior, însă, printr-o rezoluţie, s-a dispus neînceperea urmăririi penale (NUP) atât faţă de edilul Dumitru Popa, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cât şi pentru referentul cadastral, Dumitru Lăcătuşu, acuzat de neglijenţă în serviciu şi fals intelectual. În motivarea rezoluţiei, anchetatorul a făcut o apreciere mai mult decât puerilă, de râsul curcilor, potrivit căreia „eroarea nu ar fi fost una intenţionată, ci una materială, în cele din urmă aceasta fiind reparată prin emiterea unui plan parcelar corespunzător”.

Reclamanta Elena Gheorghieş nu a fost nici un moment de acord cu „năzbâtiile” prezentate de procurorul de caz şi a atacat decizia eronată a acestuia în instanţă. La final, judecătorii Tribunalului Iaşi au admis plângerea formulată de Gheorghieş, au desfiinţat integral rezoluţiile Parchetului, şi au trimis dosarul înapoi la procurori în vederea începerii urmăririi penale faţă de primarul Dumitru Popa şi referentul cadastral Dumitru Lăcătuşu. Astfel, edilul din Valea Lupului s-a pricopsit cu un nou dosar penal. Hai să ne trăieşti băi, nea Mitică. Şi la mai multe! Căci am observat că eşti un om călit şi trecut prin multe, şi le poţi duce pe toate!  Of, of…măi, măi!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *