Lăutarii fără carte chefuiesc la Golia, de Ziua Unirii

Constantin Serban

Constantin Serban

După studierea cronicilor din perioada unioniştilor, cei de la Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” din Iaşi au tras linie şi au concluzionat că lăutarii sunt singurii care pot “să transpună spectatorii în epoca tumultoasă a Unirii de la 1859”, prin concerte de acordeon şi vioară. Mai convinşi de inepţia unui astfel de kitsch – eveniment sau mai îndemnaţi de Constantin Şerban, zis Bau-bau, directorul de la Palatul Copiilor, organizatorii l-au invitat, pe 23 ianuarie, să zdrăngăne în Turnul Mănăstirii Golia, chiar pe fratele lui Bau-bau, violonistul Paul Şerban, cel care la concursul de titularizare susţinut la Colegiul de Arte “Octav Băncilă”, a obţinut nota 1,40, notă cu care, în loc să se ascundă în beci, acesta a devenit profesor de vioară unde altundeva decât la palatul lu frate-su.

Chiar de Ziua Unirii, a fost rândul unui alt profesor de zdrăngănit, Romeo Luchian, ca să interpreteze la acordeon, melodii din epoca Unirii. Un fel de şlagăre cu acorduri a la Barbu Lăutaru şi Romica Puceanu.
Aşteptăm cu interes ca însuşi Costică Şerban să urce, la anu’, în turnul Goliei, pentru a interpreta “Deşteaptă-te române”, la ţambal sau la toacă. Cu trei ciocănele…1 comentariu

Lasa comentariu
  1. lia nicos

    Macar ei au facut ceva in cinstea Unirii…Voi doar stati pe margine si carcotiti ca niste tate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *