Liber la alianţe. Vosganian şi Popa, pregătiţi să formeze un echipaj de cursă lungă

Se pare că aniversarea de la Iaşi a Unirii Principatelor a trezit sentimente unioniste şi în plan politic, reprezentanţii locali ai PNL purtând negocieri intime cu ALDE în scopul unei reînfrăţiri liberale. Tendinţa e venită de la centru, unde şi Tăriceanu ia în calcul o revenire la matca partidului din care, de-a lungul vremurilor, a mai ieşit de vreo două ori. Deocamdată, am prins firul unei discuţii purtate la un ceai între Mihaela Popa, fostă băsistă şi actuală liberală, şi Varujan Vosganian, fost liberal şi cam atât.

Varujan Vosganian: Hai, ia loc, Mihaela. Scuză-mă, încă n-am comandat nimic, pentru că nu mă aşteptam să fii atât de punctuală. Se vede treaba că, atunci când e vorba de partid, capeţi reflexe nemţeşti.
Mihaela Popa: Da, dar cred că îţi dai seama ce corvoadă poate fi punctualitatea pentru o femeie. Dar, uf, ce nu fac eu pentru egalitatea de şanse a femeilor în politică. Tu ce mai faci? Văd că scrii ceva, sper că nu te-am deranjat.

Ei, nimic interesant, o scrisoare către comitetul Nobel prin care îi anunţ că anul ăsta voi fi nominalizat din partea Tadjikistanului. Băiete, încă un rând de şerveţele, te rog!
Şi mie o apă plată, te rog! Scuză-mă, am o sete, ceva de groază… Am amestecat aseară seminţele albe de floarea soarelui cu cele negre şi mă cam doare capul. În fine, să trecem la politică. Te vreau, Varujane!

Aoleu, Miha, sunt foarte onorat, dar n-ar fi mai bine să parcurgem o perioadă de tatonare? De pildă, ai putea începe să mă curtezi…
Nu despre asta e vorba, misogin macist şi agresiv ce eşti! Vorbeam de politică. Te vreau în PNL, dar nu singur, ci cu toată organizaţia ta.

Dragă Mihaela, mă bucură oferta ta. Sincer, mă cam plictisesc de unul singur la ALDE Iaşi. Măcar voi aveţi un sediu mare, cu vad comercial, la doi paşi de şaormerii şi patiserii, îmi place. Dar, pentru că nu e profesionist să fiu de acord chiar din prima cu oferta ta, va trebui să-ţi pun câteva condiţii.
Te rog, dar încearcă să fii cât mai scurt, că mi se răceşte five o clockul.

Nu vreau multe. De fapt, un singur lucru îmi doresc. Uite, dacă o să facem o listă comună de candidaţi, n-ai putea să mă pui şi pe mine pe o poziţie călduţă? Dar nu neapărat la Iaşi, că prostimea de pe aici deja a început să strâmbe din nas când aude de mine. Poate undeva în Diaspora? Vă deschid o filială la Erevan. Dacă vrei, înfiinţăm şi un Radio Erevan cu ştiri de bine despre liberali. Uită-te la mine: sunt cel mai indicat pentru bancuri politice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *