Liderul SANITAS Iaşi mai are puţin şi explodează:

„Ministrul s-a şters la poponeaţă cu sesizările noastre!”

Cseke Attila

Cseke Attila

“Ministrul s-a şters la poponeaţă cu sesizările noastre!”, declară  revoltat liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase. În ultimul an, asistentele şi a moaşele din Iaşi, a trimis 120 de plângeri Ministrului, dar fără rezultat.

Tănase spune cu precizie… elveţiană că 34 dintre aceste plângeri solicitau demiterea ministrului Cseke Attila datorită incompentenţei şi a delăsării de care dă dovadă.

“De când el e ministru, se fac încontinuu presiuni totale. În data de 16 decembrie 2010, a luat sporul de zonă izolată celor de la Socola. Oamenii merg pe jos noaptea, pe întuneric pentru că aşa a vrut el”, spune cu năduf liderul de sindicat.

Lupta sindicală, prioritară

Pe 28 ianuarie, a avut loc, la Bucureşti, o întrunire a sindicatului cadrelor medii din sistemul de sănătate românesc pentru a discuta problemele din spitale cu şeful Sănătăţii. Mare a fost surprinderea sindicaliştilor să constate că ministrul le-a tras ţeapă, sosind în vizită de lucru la Iaşi. Viorel Tănase crede, astfel, că vizita lui Cseke Attila, „mârşăvie pusă la cale de cei de la DSP, are ca scop masacrarea sistemului de sănătate ieşean prin planul de comasare a mai multor spitale mari din oraş. Astfel că preşedintele Sanitas nu e de acord cu unirea spitalelor „Sf. Spiridon” cu „Sf. Ioan”, Maternitatea „Elena Doamna” cu Maternitatea „Cuza Vodă”, cât şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Un singur manager nu ar putea conduce atâtea suflete, crede el:

„Aceasta nu este o soluţie viabilă, întrucât sediile acestor spitale se află la distanţe mari între ele, pacientul nu se va mai plimba între spitale , ci între secţiile exterioare ale aceluiaşi spital. În plus, un singur om nu poate conduce peste 7000 de angajaţi, cât se preconizează a fi după comasare.”

Decişi să iasă în stradă, sindicaliştii din Sanitas dar şi cei din rândul cadrelor medicale din spitale şi-au propus să protesteze, pichetând miercuri, 9 februarie, timp de două ore, sediul Direcţiei de Sănătate Publică.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *