Localurile din Iaşi (nu) sunt pe placul vedetelor „Bârfa”

Alina Nechifor

Alina Nechifor

Iaşul este unul dintre oraşele mari ale ţării care se poate „mândri” cu un număr suficient de mare de restaurante, cafenele baruri şi alte asemenea. Însă, la capitolul servire şi condiţii optime de funcţionare marea majoritate a localurilor sunt deficitare. Pentru asta, vedetele „Bârfa” au organizat un top al localurilor din Iaşi, prezentând aspectele pozitive, cât şi cele negative. În materie de cafenele, ambientul şi calitatea cafelei sunt cele mai importante:

“Ca şi cafenea prefer „Time Out”, deoarece servirea este foarte bună: ştii că nu vei nimeri un pahar ciobit sau spălat prost. Muzica şi spaţiul fiind foarte bune pentru a te relaxa, apreciez faptul că redecorează localul, ceea ce înseamnă că îşi respectă clienţii. O altă cafenea bună este cea de la Queens deoarece servirea este bună, iar cafeaua… şi mai şi! Vintage caffe este o altă locaţie ok, dar spaţiul interior este cam “steril”. În schimb servirea este bună, muzica şi ambientul”, mărturiseşte Alina Nechifor, manager la agenţia First Models.

Roxana Neştian, managerul de la Maya Fashion, mărturiseşte că cel mai bine se simte la „Cornische”:

La cafeneaua Cornische mă simt ca acasă, mai ales că am avut multe evenimente organizate. E un loc călduros, unde îmi place să îmi beau cafeaua în sezonul rece. Cafeneaua “Verve”,  îmi place panorama care o oferă, dar sincer doar pentru asta merg acolo.

Alex Jaxx

Alex Jaxx

Însă, saxofonistul Alex Jaxx crede că această cafenea este doar “un loc drăguţ şi nimic mai mult”, preferând în schimb Terasa Golden Stone:

“Cel mai mult îmi place ca şi locaţie, pe malul Ciricului, iar spaţiile verzi dintre mese creează sentimentul de intimidate”.

În ceea ce priveste restaurantele, patronii ar trebui să mai lucreze la design-ul sălii. Alina preferă restaurantele “Castel Medieval”, “Motel Bucium” şi Pergola (locaţia nu e pe gustul său) pentru că mâncarea este “ca la mama acasă”. Şi Roxana are acelaşi sentiment când ia masa la restaurantul “Oscar”, iar în materie de fast food, Alex merge la “Fast-Food Class” pentru că “în 10 minute maxim ai pe masă ceva care o să-ţi placă sigur”.

Nu putem spune acelaşi lucru depre “Magic Pizza”

“Un personal repetent şi o pizza care este bună dar care mereu iţi va trezi îndoieli cu privire la cum şi cu ce a fost facută”, spune Alex râzând.

Ca şi cluburi, vedetele noastre preferă “Skin” şi “Verve”, atât pentru muzică şi ambient, dar şi pentru faptul că sunt cele mai cunoscute. La Skin există oareşce reticenţe privind personalul: „Sunt prea agresivi şi, câteodată, impulsivi. Am văzut şi momente jenante acolo!”, ne mărturiseşte una dintre vedete

“Master Pub Copou” a primit o bilă neagră din partea lui Alex deoarece volumul muzicii este extraordinar de tare şi prost: “Trebuie sa te îmbeţi ca să poţi suporta volumul”, iar “Queens” este, în viziunea Alinei, un loc drăguţ, dar care nu ştie să îşi selecteze foarte bine clienţii. Cu toate acestea cel mai important e ca fiecare să îşi găsească locul potrivit. Saxofonistul Jaxx crede că “omul sfinţeşte locul, asa că, din punctul meu de vedere, ca un local să fie bun trebuie să aibă un echipaj de oameni care să “sfinţească” locul”, începând de la curăţenie şi terminând cu “Vă mai aşteptăm pe la noi!” cu zâmbetul pe buze, odată cu achitarea notei de plată.  Care, cu siguranţă, nu e mică deloc…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *