Lotul „Prisăcaru” ia lecţii de chineză

Decanul Striblea i-a prezentat judecătorului acte medicale aparţinând clientului Cristi Maftei, în limba chineză

Radu-Prisacaru

Radu Prisacaru

Dosarul de corupţie al fostului prefect liberal Radu Prisăcaru et Comp bate pasul pe loc de mai bine de un cincinal. Termene peste termene, expertize peste expertize, amânări cu duiumul, excepţii de neconstituţionalitate cât vezi cu ochii. Şi totul pentru un scop nobil: acela de prescriere totală a faptelor.

Un exemplu în acest sens a oferit, recent, cu vârf şi îndesat, proaspătul decan al Fabricii de avocaţi Iaşi (denumit Barou), maestrul Marius Striblea, cel care îl reprezintă în justiţie pe afaceristul Cristian Maftei, inculpat alături de fostul prefect, în acelaşi dosar.

Malaiezia, China şi retur

La începutul săptămânii trecute, la cel de-al „n”-şpelea termen de judecată, avocatul Striblea a oferit un exerciţiu profesionist, dar eficient, de cum se poate trage de timp, evident legal, la un dosar. În momentul când i-a venit rândul să spună şi el câteva vorbe, la proces, despre neparticiparea clientului Maftei la termen, Marius i-a prezentat judecătoarei Maria Cenuşă, preşedinta completului de judecată, mai multe acte medicale care, în opinia sa, atestă faptul că omul de afaceri Cristi Maftei (finuţul lui Crin Antonescu, dacă nu ştiaţi) este internat într-un spital din… Malaezia.

Dar credeţi că magistratul a înţeles vreo iotă din documentele respective? Ei aş! Spre hazul, mirarea dar şi necazul celorlalţi apărători, toate actele care, chipurile, atestau că Maftei ar fi tare bolnăvior erau scrise în …limba chineză. Evident că şi avocatul şi judecătorul s-au uitat pe documentele cu pricina „ca pisica-n calendar”.

La final, instanţa nu a putut lua în considerare documentele lui Maftei, iar avocatul a primit sarcina să traducă actele în limba română. Dar credeţi că paranghelia s-a terminat cu această simplă obligaţie? Câtuşi de puţin! Marius, avocatul cel descurcăreţ, s-a plâns din nou că la Iaşi nu ar exista un traducător autorizat de chineză. Iată, deci, stimaţi spectatori şi telespectatori cum poate fi amânat la nesfârşit un dosar, fie el penal ori civil.

Acum, nu ştim câţi judecători se mai pot preface că nu înţeleg că gaşca lui Răducu îi cam ia de păcălici, însă ne aşteptăm ca, după alegerile de anul viitor, dosarul să fie trimis spre soluţionare în… emisfera sudică, pe undeva pe-acolo.

Următorul termen la care o să râdem cu siguranţă, va fi pe 2 august, tot la 12 fix, şi tot la Curtea de Apel Iaşi. Hai, pa!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *