Lovitură: Veolia racordează „Hampton by Hilton”

Hotelul „Hampton by Hilton” (fostul Hotel „Europa”) va fi alimentat cu energie termică de Veolia Energie Iași. Racordarea clădirii de 15 etaje din centrul Iașului vine în timpul procesului de reamenajare, modernizare și rebranding prin care hotelul va deveni membru al lanțului internațional „Hampton by Hilton”. Decizia conducerii hotelului a fost motivată atât economic, cât și din punct de vedere al creșterii calității serviciilor oferite clienților.

Costuri mai mici
Astfel, după racordarea la Veolia, factura la energie termică pentru hotelul “Hampton by Hilton” va fi cu aproximativ 24% mai mică decât cea plătită cu soluția actuală de încălzire (cazane pe gaze naturale). În plus, hotelul va fi alimentat din magistrala 2 de termoficare, cu modul termic individual. Astfel, conducerea hotelului va decide singură momentul în care pornește căldură, iar apa caldă va fi furnizată permanent. Modulul termic va fi monitorizat de la distanță din dispeceratul non-stop al Veolia, reglarea parametrilor făcându-se în timp util, în funcție de solicitările clientului. Mai mult, prin alegerea soluției sistemului centralizat de termoficare se elimină orice risc de explozie, scurgeri de gaze sau asfixiere. Mai mult, scade poluarea în zonă centrală a orașului.

800 gcal/an
Consumul estimat pentru cele 123 de camere, sălile de conferințe, centrul fitness și restaurantul hotelului este de 800 gigacalorii/an, echivalentul a 6 blocuri cu 4 etaje fiecare. Hotelul “Hampton by Hilton” este al cincilea hotel din Iași care alege să se racordeze la termoficarea centralizată, după ce aceeași decizie a fost luată și de conducerile hotelurilor Moldova, Ramada, Unirea și Eskada. De asemenea, mai multe instituții de învățământ, clădiri de birouri, instituții de cultură, biserici și centre comerciale s-au racordat la Veolia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *