Lui Sichitiu i se pregăteşte debarcarea

Grigore Sichitiu

Grigore Sichitiu

Epurările par să continue la ACSMU Poli Iaşi, ultimul nume pe listă fiind cel al preşedintelui executiv Grigore Sichitiu * Sub pretextul căutării unui nou director sportiv, Nichita vrea să-l schimbe pe Sichitiu * Cristian Bobar şi Paul Cazan sunt numele vehiculate până acum să-i ia locul fostului giuleştean * Sichitiu este dispus să lucreze cu oricine, numai să nu fie dat afară.

Venit din postura de „salvator al fotbalului ieşean“, Grigore Sichitiu a devenit destul de repede un personaj neagreat de primarul Gheorghe Nichita, mai ales după ce a declarat că nu doreşte vreo implicare politică la noua echipă de fotbal, ACSMU Poli Iaşi.

Mai mult, preluarea echipei de către omul de afaceri Ionuţ Negoiţă l-a determinat pe primar să încerce să-şi impună în Consiliul de Administraţie al noii Politehnici cât mai mulţi oameni.

Prima victimă a lui Nichita a fost ex-arbitrul bucureştean Alexandru Dobrin, adus la echipă ca director sportiv chiar de Sichitiu.

Deşi a rămas un loc gol în organigramă, cea mai mare parte a atribuţiilor lui Alexandru Dobrin au fost preluate de organizatorul de competiţii Tiberiu Ştefănescu, iar altele – de directorul administrativ Ovidiu Pancu.

Prima variantă a fost Bobar

Sfătuit de Nichita să renunţe la Sichitiu, deoarece conduce clubul după bunul său plac, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă, care face parte din acelaşi partid politic ca şi edilul, a demarat la începutul lunii noiembrie o serie de discuţii cu directorul clubului CSM Reşiţa, Cristian Bobar, pentru aducerea acestuia într-o primă fază pe postul de director sportiv.

Discuţiile au fost confirmate chiar de către oficialul echipei din Valea Domanului. „Am primit o ofertă din partea domnului Negoiţă. Mi s-a propus să preiau funcţia de director executiv şi să lucrez împreună cu domnul Grigore Sichitiu, preşedintele executiv al clubului. Am amânat luarea unei decizii până la încheierea turului“, a spus Bobar.

Tânărul oficial al formaţiei reşiţene a declinat oferta, deoarece, în acest an, a fost ales membru în Comitetul Executiv al FRF, iar venirea la Iaşi ar fi dus la pierderea acestei funcţii.

Mai mult, Bobar a aflat din anturajul echipei că se doreşte schimbarea lui Sichitiu din funcţia de preşedinte, post mult mai important decât cel de director sportiv. Acest lucru a fost evidenţiat chiar de către Bobar. „Eu aş vrea să fiu omul care conduce şi care, totodată, răspunde pentru tot ceea ce se întâmplă în club“, a recunoscut Bobar.

Sichitiu, sigur pe sine

După ce varianta aducerii lui Cristian Bobar a fost amânată până cel puţin în iarnă, Sichitiu a simţit acest gest ca pe un sprijin primit din partea lui Negoiţă şi a declarat că nu-şi face probleme dacă ar fi înlocuit, deoarece are mai multe oferte: „Nu-mi fac griji dacă aş fi înlocuit! E de ajuns să răspund la telefon pentru că oferte sunt. Oricine poate fi schimbat la acest club. Am discutat cu domnul Negoiţă şi cu domnul primar Nichita şi niciunul nu mi-a spus că ar vrea să mă schimbe“, s-a umflat în pene Sichitiu.

Paul Cazan, în pole-positon

Cum varianta Bobar a fost amânată până în iarnă, Gheorghe Nichita s-a orientat repede către un alt nume din fotbalul românesc, Paul Cazan, pentru a-l aduce la gruparea din dealul Copoului.

Plecat din postul de director sportiv de la formaţia Universitatea Cluj în urmă cu două săptămâni, Cazan a fost contactat de către Gheorghe Nichita, care i-a propus fostului oficial clujean un post de conducere la ACSMU Poli Iaşi.

Negocierile cu Nichita au fost confirmate chiar de Paul Cazan, care a recunoscut faptul că este dorit în dealul Copoului: „Am purtat o serie de discuţii cu primarul Iaşului. Aş veni cu plăcere la Poli Iaşi, dar nu vreau să mă arunc cu capul înainte. Trebuie să văd exact care este situaţia la Iaşi.“

Însă, la fel ca şi Bobar, Cazan a recunoscut indirect faptul că i s-a propus o funcţie mai mare decât cea de director sportiv, aşa cum s-ar putea crede la prima vedere: „Nu am discutat dacă să vin ca director sportiv sau ca preşedinte la Iaşi. Nu pot vorbi despre o colaborare cu Sichitiu, în condiţiile în care nu ştiu încă pe ce post aş veni la Iaşi. Dacă va trebui să lucrez cu Sichitiu, voi discuta atunci cu el.“

Sichitiu este dispus la compromisuri

În ciuda faptului că declara sus şi tare la venirea sa la Iaşi că nu va accepta să-i fie impus vreun nume la club de către cineva din mediul politic, Sichitiu pare acum conştient că din ce în ce mai mulţi oameni de fotbal îi doresc locul.

În aceste condiţii, Sichitiu nu mai este la fel de sigur pe el, aşa cum era începutul lunii noiembrie, şi pare dispus să lucreze cu orice director sportiv, numai să nu fie dat afară.

„Pentru mine nu ar fi o problemă să lucrez cu Paul Cazan. Am mai lucrat cu el la Rapid. Eu eram director tehnic, iar el -director sportiv“, a spus Sichitiu.

Numărul 1 al executivului din dealul Copoului încă mai speră că nu va fi dat afară. Dar pentru asta are nevoie ca echipa să fie cât mai aproape de primele două locuri din Seria a II-a a ligii secunde la finalul turului de campionat: „Vom vedea în iarnă ce va fi, când se va face o analiză amănunţită a turului de campionat“.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *