Mai multă credinţă, de „Zilele Iaşului“!

Mai este puţin timp până când Iaşul va îmbrăca haine de sărbătoare, cu ocazia zilelor oraşului. Deşi coincide cu sărbătoarea religioasă de Sfânta Parascheva, în fiecare an, la Iaşi, s-au organizat concerte, expoziţii dar s-au amplasat şi terase cu mititei, bere şi cartofi prăjiţi.

Dacă, în trecut, oamenii erau destul de mulţumiţi de ceea ce le pregăteau autorităţile locale, în acest an, ieşenii vor linişte, mai multă credinţă şi mai puţină distracţie.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

„Sărbătorile Iaşului conincid cu Sfânta Parascheva, deci nu ar trebui să se facă un asemenea bâlci, cu distracţii, bere şi mici. Cred că cel mai bine ar fi dacă s-ar pune accent pe religie şi pe semnificaţiile acestei sărbători. Sunt sigură că în acest an nu se va schimba nimic. Un circ!” – Georgeta Maniu, 64 ani, pensionară.

 „Cred că ar trebui să se facă mai multe evenimente culturale, cum ar fi spectacole, expoziţii sau concerte de calitate. Nu ţigănia pe care o găseşti în fiecare an, cu tot felul de oameni care caută doar distracţie!” – Laurenţiu Popescu, 40 ani, asistent medical.

„Ceva religios ar fi mai potrivit pentru mine, dar este bine dacă se organizează ceva şi pentru tineri. Un spectacol, un concert cu trupe româneşti… că doar avem atâtea voci bune la noi. Autorităţile ar trebui să se gândească la manifestări care să fie pe gusturile tuturor, începând de la cei mici până la pensionari”. – Anuţa Costea, 54 ani, pensionară.

„Prea multă aglomeraţie, prea mulţi bani aruncaţi în vânt! Mai bine s-ar investi în cu totul altceva decât în circul organizat la Sărbătorile Iaşului. Abia poţi pătrunde la acest eveniment”. – Violeta Anastasiei, 56 ani, administrator financiar.

„Partea religioasă ar f mai potrivită pentru Sărbătorile Iaşului. Mie mi-ar plăcea mai mult să văd o slujbă decât să văd tot felul de prostii! În plus, e şi foarte aglomerat”. – Viorel Mahu, 64 ani, pensionar.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *