Ţiganii vor să munceşte

Haules, baules, mo! Mare congres mare la Hotel „Ramada“ pe tema integrării pirandelor noastre din metropolele binecunoscute lumii întregi – Ciurea, Zanea, Grajduri, Mironeasa, Moşna ori Slobozia, în comunitatea locală dar şi în câmpul muncii. Deşi anunţat cu mare tam-tam de către organizatori, la seminarul cu pricina au participat o mână de oameni, dintre care juma’ aveau feţe obosite, semn că au fost aduşi cu japca.

Printre invitaţi s-a remarcat un reprezentant al noii ministrese Sulfina Barbu, Iulia Gherman, câţiva asistenţi sociali şi medicali din comunităţile de ţigani (număraţi pe degetele de la o singură mână) şi, nu în ultimul rând, oacheşul şi charismaticul nostru lider de sindicat Doru Alexandrescu, de la Filiala Iaşi a CNSLR Frăţia.

Carmen Gheorghe, managerul proiectului intitulat „împuternicirea femeilor rome pe piaţa muncii“ a bătut apa în piuă cu eleganţă şi a început să le plângă de milă tuturor pirandelor care îşi spetesc şalele lucrând din greu în Occident şi pe meleagurile noastre mioritice: adică practică cu talent ciorditul, cerşitul, ghicitul şi înşelătoria.

Acu’, sincer, câţi etnici rromi cunoaşteţi care stau zi de zi la serviciu, timp de 12 ore bătute pe muchie, pentru a-şi câştiga carnea şi laptele necesare puradeilor? Ţiganii noştri trebuie să-şi dorească ei înşişi o schimbare de mentalitate. Iar seminarul nu-i ajută. Nici Guvernul! Bafto delolo!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *