Mai obişnuiți cu scena decât cu problemele ieşenilor. Liberalii şi-au tras trupă de teatru

Dacă e ceva care să le placă la nebunie liberalilor ieşeni sunt nesfârşitele lansări de candidaţi. Nu contează absolut deloc necesitatea şi substanţa mesajului pe care vor să-l transmită, ei vor doar să fie pe o scenă, iar cei „din teritoriu” să-i aplaude. De pildă, PNL Iaşi a avut nu mai puţin de trei lansări de candidaţi în această campanie electorală, prima la lipirea de afişe, a doua la Miroslava, pe şoseaua de centură, iar a treia chiar weekendul trecut, la Hotel Internaţional, de data asta cu Alina Gorghiu pe post de entertainer. Dar pofta de spectacol a liberalilor nu se opreşte aici. Câţiva fruntaşi din Podu Roş s-au gândit să propună noi reprezentaţii.

  • Doamna preşedinte, mă cunoaşteţi, sunt un om umblat şi cu o vastă experienţă politică. Întrucât precedentele lansări de candidaţi nu au obţinut rezultatul mediatic scontat, îmi permit să vă propun un eveniment ce va fi epocal. Aşadar, pentru că sunt un iubitor constant al florilor, vă invit să facem o lansare în Grădina Botanică. Acolo vom găsi plante reprezentative pentru fiecare candidat. O panseluţă pentru Bodea, o ciuboţica cucului pentru Brătescu, o coada şoricelului pentru dl Bălteanu, farmacistul. Fireşte, şi un ficus pentru dl Iohannis. Cu stimă, Dumitru Oprea.
  • Dragă Alina, Mihaela te deranjează. A fost mişto şi lansarea de la Internaţional, dar parcă prea scorţoasă pentru gustul meu. Data viitoare, îţi recomand un eveniment organizat într-un lan de floarea soarelui. Evident, unul bio. Astfel, lansăm şi un slogan drag papilelor mele gustative: De veghe în lanul de răsărită. Te pup, Miha.
  • Distinsă doamnă preşedinte, sunt un pic dezamăgit că n-am făcut lansarea la aeroport. Aşa era firesc, după părerea mea. Acolo au loc, prin definiţie, decolările, ridicările în slăvi, De aceea, vă propun ca, atunci când mă veţi numi ministru al transporturilor, aşa cum mi-aţi promis, să ne întâlnim toţi liberalii pe pistă şi să sărbătorim evenimentul aşa cum se cuvine. Parcă mă şi văd tăind panglica Autostrăzii Moldova cu aripa unui Boeing, în aplauzele unui public în delir. Dar, despre delir, vorbim mai târziu. Cu stimă, Marius Bodea.
  • Doamna Gorghiu, sărumăna, eu vă scriu, Teofil. Mi-au plăcut foarte mult cele trei lansări, a fost o atmosferă demenţială. Totuşi, nu vreţi să consultaţi oferta de antidepresive pe care farmaciile mele vi le pun la dispoziţie cu o reducere de 50%? Ştiu, e păcat să vorbesc de funia procentelor în casa partidului, dar nu m-am putut abţine, deh, sunt antreprenor liberal. Cu admiraţie, Teofil Bălteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *