Mare scandal în filiala portocalie. Spânu a băgat-o pe mânecuţă

Mare scandal mare în sânul filialei Iaşi a PDL, unde mai mulţi membri ai organizaţiei îl acuză pe Marius Spânu că, în perioada cât a fost preşedinte al filialei, ar făcut rătăcite vreo 50.000 de lei, bani strânşi de la cotizanţii ieşeni ai partidului. Spânu se apără, zicând că e vorba doar de nişte bani ce s-au folosit pentru cumpărarea de sucuri, ape minerale, cafele, lucruri minore. Bârfa de Iaşi a făcut o investigaţie în seiful lui Marius Spânu de la sediul PDL şi a găsit câteva indicii interesante, printre care şi un carneţel în care acesta îşi nota fiecare mişcare contabilă făcută.

12 aprilie – Primit de la domnul general Bârhală o sută de lei cotizaţie. Cumpărat zece radiere şi o cutie de plastilină. De restul, cumpărat oase frumoase, Pedigree, pentru Buldog.

14 aprilie – Buldogul supărat că oasele erau mici şi puţine. Buldogul zice că are foame mare, mai ales pe fond nervos, bulimie declanşată de certurile cu Nuţi. Zice să-i caut un ciolan bun, cărnos şi zemos. M-am uitat la coapsele lui Ionică. Dar, nu, nu merge, că ăsta e cam aţos.

20 aprilie – Primit de la domnul Axinia o şină de cale ferată, zece nituri şi două traverse. Cică pentru partid, să trecem fluierând pe lângă PSD, ca acceleratul în Podu Iloaei. Ar fi bine ca data viitoare să aducă un TGV, dacă chiar vrea să prindem măcar un loc la geam în Parlament.

25 aprilie – Primit de la nea Mitică Oprea o mie de lei. Zice că a făcut nişte ore de meditaţii cu Roberta Anastase şi a învăţat-o tainele numărătorii. Eu cred că l-a păcălit la bani pe Mitică, dar, na, buni şi ăştia. O să-i fac un pachet frumos Buldogului, să-i trimit nişte rasol cu usturoi. Presimt că după alegeri vom da rasol la greu, aşa că de ce să nu fiu eu primul care să-l vrăjesc cu nişte delicatese?

1 mai – Primit iar de la domnul general Bârhală o sută de lei. Nu mi-a plăcut cum m-a privit când mi-a dat banii. Era transpirat în palmă, nu cumva i-o fi marcat cu ceva? Trebuie să fiu atent la apevistu’ ăsta, prea e scorţos şi corect.

5 mai – Primit nişte mărunţiş de la amărăştenii din teritoriu. Cincizeci de lei! I-am luat, că mi-era poftă de-o shaworma. Cum să faci politică cu oameni din ăştia?

10 mai – Am strâns vreo 50.000 de lei. Voturi n-am cum să iau cu ăştia, ce să fac oare cu paralele? O să-mi iau o saltea, le bag în ea şi dorm până vin vremuri mai bune. Ca să nu se-mpută, o să-i mai aerisesc prin nişte all inclusive. Hai, sold închis!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *