Marele Zid. Sau cine n-are parcare, îi plăteşte lui Iulică

Pe strada Sfântul Lazăr, în spatele muzeului de haine, bijuterii și alte accesorii, s-a deschis chiar zilele acestea un nou restaurant cu specific chinezesc. Marele Zid e, de fapt, un remake al unui fost restaurant cu același specific ce-a avut sediul în exact aceeași incintă.

Chinezul plăteşte

Pe lângă mâncarea savuroasă, chelnerii prietenoși și prețurile decente, fostul local avea o mare problemă: parcarea prea mică. În spațiul rezervat clienților din fața vechiului local încăpeau cu multă bunăvoință maximum cinci mașini. Sau șase Smart-uri, dacă proprietarii acestora nu erau șoferi începători. Ei bine, se pare că noii proprietari ai Marelui Zid au soluţionat această problemă. La intrarea în restaurant tronează impunător un afiș prin care clienții sunt anunțați că în cazul în care vor savura o masă copioasă aici, proprietarii le vor plăti parcarea în incinta Palas.

Initiațiativa e nobilă, spunem noi. Așteptăm, însă, cu nespus interes modalitățile prin care șoferii ieșeni vor încerca să fraudeze sistemul de parcare al ansamblului urbanistic prin această nouă și inedită portiță de scăpare. Probabil în baza unui suc de 5 lei vor petrece o zi întreagă cu consoartele la plimbare prin mall. De asemenea, o banană caramelizată cumpărată de la Marele Zid ar putea cu ușurință asigura un weekend de parcare gratuită în centrul Iașului. Și unde mai pui că pleci și cu burta plină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *