Think Big cu băieţii deştepţi eonieni

Îi ştiţi pe băieţii ăia deştepţi care ne taie cutrentul când ne e lumea mai dragă? Care ne strică electrocasnicele cu scurtcircuitările şi electroşocurile lor de panarame monopoliste pe care-i doare-n paişpe de plătitori? Care plătitori plătesc o factură ciudată tare în care sunt scrise zeci de bazaconuii inventate ca să ia grămezi de bani mărunţi din milioane de buzunare? (Dar despre asta, altădată, că miroase a mega-subiect.) Ei, bine, băieţii ăştia cu „think big” despre cum să-l transformi pe mistăr Şestache într-un adevărat gentleman cu cod de bare, ce s-au gândit ei? Ia să-i sfătuim pe fraierii de plătitori cum să reducă consumul de energie. Dar despre care energie credeaţi că e vorba? Aia electrică? Da’ de unde!! Că doar n-o să-şi saboteze propriile facturi şi încasări. Deci, electricienii s-au apucat de dat consultanţă cum să reducem consumul de energie… termică. V-aţi prins acum? Energia aia termică nu-i în factura lor. Deci, n-ai decât s-o reduci, iar ei te sfătuiesc cum, că doar nu-i doare gura.

Economisiţi, factura creşte

Ia citiţi aici: „Compania încurajează clienţii să economisească energie prin utilizarea eficientă a gazelor naturale şi a electricităţii, urmând câteva sfaturi care pot conduce nu doar la un confort termic sporit al locuinţei, ci şi la o reducere consi­derabilă a facturilor lunare. Utilizarea eficientă a energiei a devenit o preocupare majoră a consumatorilor nu doar cu ocazia debutului sezonului rece, ci şi contextul li­beralizării pieţei de energie, care implică şi creşterea treptată a preţurilor la gaze naturale şi electricitate“, se menţionează într-un comunicat al companiei. Clar, nu? Nu ştii care “energie”, nu ştii ale cui sunt “facturile lunare”, adică cine le emite, în sensul ăsta. Asta cu “utilizarea eficientă a energiei” e tare de tot. Suntem convinşi că se referă la faptul că românaşii noştri de prea multă căldură deschideau larg fereastra în sezonul rece, nu de alta, dar poate s-o încălzi niţel şi pe-afară. Doar aşa ajungi la “confort termic sporit al locuinţei”. Bre, asta înseamnă “think big”: Voi utilizaţi eficient şi noi facturăm mai mult!

Acut simţ al anonimatului

În aceeaşi ordine de idei, apreciem deosebita discreţie a băieţilor deştepţi eonieni, aceşti buni prieteni ai banilor noştri. Adică, s-au dus lunea asta la primărie ca să discute de reducerea consumurilor, dar cu atâta delicateţe încât s-au milogit mai-marilor urbei să nu zică la nimeni că au venit şi ei pe-acolo. Evident, întâlnirea era şi cu presă. Cât rafinament, câtă gingăşie! Cât simţ acut al anonimatului! Au ieşit însă imediat din această stare după ce presarii au dispărut din peisaj. Dispariţa presei, bucuria şi viaţa îmbelşugată a eonienilor! Think big!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *