Mărirea şi decăderea unui fost ministru

Pupilul  baronului Relu, Tudorică Chiuariu, a câştigat, în 2010, doar 2.400 de euro de pe urma a trei contracte de asistenţă juridică cu statul

Tudor Chiuariu si Relu Fenechiu

Tudor Chiuariu si Relu Fenechiu

Cât au câştigat parlamentarii noştri din contractele de consultanţă juridică încheiate cu statul? Aceasta este întrebarea care-i frămîntă în prezent pe cei de la defuncta instituţie ANI, care tot încearcă, pe toate căile, de vreo 3-4 ani încoace, să le-o coacă, la propriu, deputaţilor şi senatorilor, care nu-şi pot justifica averile fabuloase.

Tudor, Tudor, Tudorel de la stat ai supt niţel!

Dacă un deputat PDL a declarat nonşalant că  „a produs”, în urma contractelor încheiate cu statul, circa 1,5 milioane de euro, un altul, parlamentar pesedist, a spus că a încheiat nici mai mult nici mai puţin decît 77 de contracte pe bani publici. Printre aceşti 10 şmecheri care au supt din banii publici se numără şi omul de casă al baronului penelist Relu Fenechiu, e vorba de Tudor Chiuariu. Deputatul PNL de Bacău, Tudorică a încheiat doar trei contracte de asistenţă juridică pe bani publici, din care a reuşit să câştige 2.400 de euro. Avocatul Tudorică este asociat cu 80 de părţi sociale în cadrul Casei de Avocatură “Chiuariu şi Asociaţii”.  Potrivit ultimei sale declaraţii de interese, acesta a semnat şi parafat trei contracte de asistenţă juridică cu Municipiul Caransebeş (primar Ion Marcel Vela, PNL).

Toate cele trei contracte au fost încheiate de Tudorică prin atribuire directă şi au aceeaşi valoare: 800 de euro. La fiecare contract, la durata de execuţie, se menţionează “până la finalizarea litigiului”. Nu este clar dacă suma de 800 de euro reprezintă valoarea integrală a contractului sau onorariul pentru fiecare înfăţişare la care ia parte casa de avocatură a fostului ministru al Justiţiei.

Deputatul PNL de Bacău a precizat că nu se ocupă de managementul casei de avocatură şi că detalii despre contractele declarate de el pot fi obţinute numai de la casa de avocatură.

„Cele trei contracte de asistenţă juridică încheiate cu Primăria Municipiului Caransebeş au avut drept obiect consultaţii juridice, redactarea cererilor introduse în instanţe, precum şi asistenţă şi reprezentare în faţa instanţelor judecătoreşti, în trei dosare diferite, aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti. Onorariul total încasat pentru fiecare dintre cele trei dosare a fost de 800 euro”, au explicat reprezentanţii Casei de Avocatură „Chiuariu şi Asociaţii”.

Mea culpa şi justificări de râsul lumii

Recent, zece parlamentari, senatori şi deputaţi, şi-au făcut proces de conştiinţă declarând  „cu mâna pe sabie” că au în derulare sau au finalizat, în 2010, contracte de consultanţă juridică cu instituţii ale statului român. În timp ce un deputat PDL a declarat contracte de 1,5 milioane de euro dar s-a justificat apoi că doar o mică parte din aceşti bani au intrat în bugetul familiei,  un altul de la PSD a fost mai tranşant şi a recunoscut ca fraierul că a semnat 77 de contracte cu o singură primărie. Evident, la final, şi pesedistul în cauză s-a justificat pueril că a pledat de foarte multe ori şi gratuit pentru instituţiile statului. Halal ţară! Halal, naţiune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *