Maşca şi Postolache, mai degrabă specialişti în platforme web, decât în platforme politice. Gargară pentru doi

Chiar dacă încă nu se poate vorbi de o autostradă Iaşi – Târgu Mureş, doi întreprinzători au reuşit să realizeze o punte de legătură între cele două oraşe. Astfel, consilierul local Andrei Postolache şi omologul său târg mureşean Dan Maşca, preşedintele Partidului Oamenilor Liberi, ţin neapărat să formeze o alianţă care, împreună cu USB condusă de Nicuşor Dan, să prezinte candidaţi proprii la alegerile parlamentare din toamnă. Deocamdată, Maşca şi Postolache comunică pe platforma politică cea mai dragă lor, canalul de messenger, de unde am extras un dialog recent.

Dan Maşca: Sal, Andrei, ce faci?
Andrei Postolache: Lucram la un nou proiect de hotărâre. Vreau să facem aici, la Iaşi, un mega festival, cam ca Untoldul de la Cluj. Calculam tot felul de cifre, cum o să ne îmbogăţim după un astfel de eveniment.

Foarte tare, ţi-ai făcut firmă de impresariat artistic?
Nu încă. Deocamdată, ne gândim cum să luăm vreo 700.000 de euro de la Primărie şi să-i băgăm în conturile unor prieteni care ştiu să tragă ţepe rapid şi eficace. Dacă iese, îmi trag şi eu un comision, că avem nevoie de fonduri pentru campania din toamnă.

No, succes! Ai văzut sondajele recente? Cică, acum, la nivelul lunii august, dacă facem USR, am obţine doar 10% din voturi. E cam nasol, nu ştiu ce părere au Nicuşor şi Clotilde de chestia asta.
Nu e panică, man! Dacă ne votează 10% din români, noi, ăştia mai emblematici din USR, prindem un fotoliu în Parlament. Astfel, până se prind cei care ne-au votat la locale că n-avem nici o treabă cu interesele comunităţii, noi deja suntem la Bucureşti şi le trimitem emoticoane pe Facebook.

Nu ştiu, poate dacă ne-am orienta mai mult spre mediul rural, să prospectăm piaţa voturilor de acolo… Măcar să obţinem 10 voturi pe secţie, cum făcea Vasile Blaga pentru EBA, la europarlamentare.
Nu cred că merită să ne băgăm la ţară. Ăia au viteză mică de internet şi tot ce downloadează e câte o sticlă de rachiu la bufetul satului.

Ai dreptate. Şi, în rest, cum ţi s-a părut Clotilde? Am văzut că v-a făcut o vizită la Iaşi.
Băi, a fost mişto. Ne-am plimbat prin târg, unii şi-au făcut selfie cu ea, chestii din astea. Am fost şi la o terasă, unde am discutat tot felul de fleacuri, dar măcar erau din alea, originale. Pentru că aşa e independentul, spune prostii originale, nu furate de la alţii. Cam nasol e că terasa unde am discutat marile noastre proiecte se numeşte Utopia. Chestia asta ne-a cam tăiat din entuziasm, dar măcar berile au fost bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *