Măsuri severe la Sărbeutorile Iaşului

Măsuri draconice de prevenire la actelor de cerşetorie, de prindere a hoţilor de buzunare dar şi de fluidizare a traficului rutier pe toate căile de acces spre Catedrala Mitropolitană. În acest an, Jandarmeria, Pompierii şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi s-au întrecut în promisiuni „pompieristice” privind asigurarea liniştii şi protecţiei celor aproape un milion de pelerini care vor sta la rând, ca în fiecare an, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva şi la moaştele Sfântului Policarp din Grecia.

În cadrul unei conferinţe de presă, organizate în incinta Catedralei Mitropolitane, atât comisarul şef  Ioan Scripniciuc cât şi colonelul Mircea Tulică au promis marea cu sarea, respectiv eradicarea cerşetoriei, prinderea şuţilor, tâlharilor, infractorilor de orice calibru dar şi a hoţilor de buzunare ce acţionează nestingheriţi pe stradă şi prin autobuzele şi microbuzele RATP-ului. Pentru a-i putea prinde mai uşor pe răufăcători şi pe cei certaţi cu legea, poliţiştii şi jandarmii se vor fi îmbrăca în haine civile şi se vor infiltra printre pelerini. Ca în filmele cu spioni.

Pe cât puneţi pariu, domn’ comisar-şef, că pe timpul sărbătorii, ieşenii noştri vor da nas în nas cu zecile de cerşetori şi hoţi de buzunare? Că doar timp de o săptămână, marea masă a infractorilor profesionişti din ţară se mută aici, la noi, în dulcele târg al Ieşilor! Iar poliţiştii pleacă-n ţările calde… la un salariu mai atractiv, fireşte.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *