Mesaje cu flori pentru îndrăgostiţi

Gradina Botanica

Gradina Botanica

Flori exotice în Dealul Copoului! În acest weekend, îndrăgostiţii pot regăsi o oază de linişte si calm, departe de oraşul prăfuit, în Sera Expoziţională a Grădinii Botanice Iaşi.

În perioada 6 februarie – 20 martie 2011 ieşenii au ocazia să întâlnească mai devreme primăvara, dacă se hotărăsc să viziteze expoziţia cu specii de plante exotice denumită sugestiv Mesaje cu flori”.

Ocolind sera principală şi trecând pe lângă noile construcţii, regăsim Sera Expoziţională care devine ambasada primăverii la Iaşi. Odată intrat în încăpere, o lumină caldă te va învălui şi te va conduce într-o lume de visare, în care sutele de flori devin muzele poeziei şi a muzicii. Doi arbori ce par să păzească intrarea, devin trimişii oamenilor în lumea plantelor, datorită mesajelor pe care le conţin. Astfel, pe câteva fâşii de hârtie, vizitatorii au ocazia să adreseze câteva cuvinte florilor şi să le mulţumească pentru scurtele clipe de încântare.

În sală, diversele specii şi soiuri din colecţiile de azalee şi camelii, precum si peperomii, begonii, fitonii, marante, crotoni, euforbii, coniferele dirijate în stil bonsai şi cactuşii, reuşesc să reîntregească un colţ din Câmpiile Elizee.

Aceste plante exotice provin din pădurile tropicale şi subtropicale ale Asiei şi Americii de Sud sau din savanele şi deşerturile Africii şi Americii Centrale.gradina_botanica

Expoziţia devine un spectacol vizual în care culoarea primează, reuşind să influenţeze, iar apoi să modeleze starea de spirit a vizitatorilor.

Şi astfel, o vizită la Grădina Botanică poate deveni o excelentă sugestie pentru Ziua Îndrăgostiţilor sau doar o alternativă de petrecere a timpului liber. Însă mare atenţie la persoanele din jur. Dacă îl veţi întâlni pe directorul instituţiei, e foarte posibil să ieşiţi prea brusc din starea de beatitudine indusă de spectacolul floral şi să reveniţi cu picioarele pe pământ. Individului nu-i plac bârfele – ne spune. Nici nouă domnu’ director, nici nouă! Ca să vezi!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *