Mihaela Popa își schimbă sediul, dar… partidul ba!

Mihaela Popa își schimbă sediul, dar… partidul ba!Mutări și permutări interesante, doamnelor și domnilor, la început de an, pe scena politicii de Bahlui. Nu, nu este vorba – cel puțin nu încă, deși sursele noastre au început deja să șușotească și despre astfel de evenimente… – despre obișnuitele schimbări de apartenență politică, siglă și grup pe care răutăcioșii le categorisesc drept „traseism”, fenomen în care unii dintre parlamentarii noștri chiar excelează. Amatorii de contacte politice directe și sesizări parlamentare trebuie să știe însă că, odată cu noul mandat, unii dintre deputații și senatorii noștri și-au schimbat dacă nu năravurile, atunci măcar sediile. Sedii pe care, oameni săraci și cinstiți fiind, parlamentarii le-au cerut și, desigur, le-au și obținut de la Primărie.

Astfel, dacă veteranul social-democrat Anghel Stanciu, omul bun, dar portocaliu Petru Movilă și șturlubaticul popular Daniel Oajdea au cerut municipalității să își păstreze sediile din mandatul 2008-2012, alții s-au văzut nevoiți să accepte ofertele Primăriei și să se apuce de cheltuieli cu amenajările, dotările și alte cele. O mutare interesantă se petrece în Tătărași, acolo unde în locul deputatului PDL-ist Marius Spînu, lăsat acasă de electorat la 10 decembrie, se mută, se pare, colegul său de partid și și de universitate, Dumitru Oprea, rămas cu noroc în Senat grație tainelor redistribuirii. Tot în Tătărași a vrut cineva cu un simț bizar al umorului din Primărie să o trimită și pe proaspăta deputată de Copou Camelia Bogdănici. În cele din urmă, însă, după îndelungi insistențe, medicului oftalmolog i s-a acordat sediul în care își făcuse veacul și o parte din gărzi urgentistul Tudor Ciuhodaru, reales în Camera Deputaților, dar supus unui dublu exil: de la Iași la Bârlad și de la UNPR la PPDD.

Dar cea mai interesantă mutare o privește pe liberala Mihaela Popa, realeasă în colegiul care reunește zonele Copou, Păcurari, Canta, Dacia și Alexandru și care, mai nou, ocupă spațiul în care funcționa, dacă putem spune așa, biroul parlamentar al deputatului PDL de Nicolina Nicușor Păduraru. Trecem peste detaliul că sediul cu pricina se află pe Esplanada Nicolina, în celălalt colegiu senatorial din oraș, cu atât mai mult cu cât ieșenii au și alte motive de confuzie în ceea ce o privește pe Mihaela Popa în afară de acesta. Ne exprimăm, totuși, speranța că, odată cu sediul, charismatica senatoare nu va moșteni de la Păduraru ghinionul în alegeri și nici obiceiul de a scrie non-stop pe Facebook…

Imobill Clinton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *