Mihai Răzvan Ungureanu şi Dumitru Oprea, doi liberali noi, dar cu datorii vechi

Bilanţul contabil al mariajului dintre PDL Iaşi şi Forţa Civică înregistrează primele solduri negative. Săptămâna trecută, judecătorii ieşeni au decis că PDL trebuie să achite către RATP aproximativ 3.800 de lei, bani reprezentând chiria pe autobuzele pe care Forţa Civică le folosea pentru a transporta participanţii la mitingurile de la europarlamentarele din 2014. Total nemulţumit de această pacoste financiară, Dumitru Oprea l-a sunat pe Mihai Răzvan Ungureanu, fost mare lider al Forţei Civice.

Dumitru Oprea: Alo, Mihăiţă? Oprea la telefon. Ce mai faci, măi, băiatule?
Mihai Răzvan Ungureanu: Ce să fac, dom’ profesor. Iaca, cos nişte mâneci la costumele lui Iohannis. Acum, că a venit primăvara, nu-şi mai ia paltonul prin vizitele oficiale şi ne pregătim pentru tot ce-i mai rău.

Bun aşa. Dar, spune-mi, te rog, nu ai găsit cumva nişte bănuţi prin buzunarele lui Iohannis?
Nu, doar nişte chitanţe de la spălătoria SRI şi-o etichetă ruptă cu o ştampilă ANI. Dar de ce mă întrebi?

Păi, uite, a venit o adresă de la Judecătorie cum că trebuie să plătim vreo 4.000 de lei pentru datoriile pe care le-ai făcut la RATP.
Hai, nea Mitică, fii serios. N-am mai fost cu tramvaiul de când chiuleam de la ora de istorie şi mă duceam să trag una mică la Super Copou.

Nu, aici e vorba de banii pe care nu i-aţi achitat pentru autobuzele care v-au dus oamenii la mitingurile Forţei Civice. Ştii ceva de asta?
N-am treabă eu cu aşa ceva. Doar mă ştii… eu cu ideologia, cu doctrina, cu corupţia, chestii din astea.

Păi, şi noi de unde să plătim banii ăştia? Eu am crezut că sunteţi oameni serioşi. Zău, dacă ştiam că veniţi cu datorii în partid, nu vă mai luam cu noi.
Hai, bre, dar ăştia-s bani, 4.000 de lei? Păi, 4.000 de lei mă costă un deget de unguent dat pe tâmplele-mi obosite. Vezi că trebuie să aibă băieţii de prin partid nişte mărunţi prin buzunare. Hai că Marius Spânu are experienţă la chestii din astea, cu banii de cotizaţii.

Mihăiţă, eu înţeleg că n-aţi avut zestre nici un vot chior, dar chiar să veniţi şi cu schelete în dulap? Şi apoi, fie vorba între noi, cât înseamnă patru mii de lei pentru tine, om umblat, cu salarii babane pe unde ai fost, tot felul de sporuri de discreţie, de filaj etc.
Bine, nea Mitică, hai că mi-ai făcut capu’ mare cu banii ăştia. Uite, vând la licitaţie paltonul lui Iohannis şi scot vreo două – trei mii de euro pe el. Hai, că sub pulpana lui, încăpem toţi liberalii, cu sau fără datorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *