Mirela Drăguşanu revine acasă

La fix trei luni şi o săptămână de la consumarea tragicului accident cu tramvaiul de la Fundaţie, când mai mulţi oameni au fost băgaţi în spital şi un altul în pământ, am o veste bună: Mirela Drăguşanu, asistenta de la Penitenciarul Iaşi, cea care a fost scoasă în stare foarte gravă de sub roţile tramvaiului, se întoarce acasă. A trecut cu mare chin prin 7 intervenţii chirurgicale serioase la bazin şi membre, din care 4 au fost efectuate în Germania, la o clinică din Aschaffenburg, lângă Frankfurt (Main), dar îşi va putea folosi mâinile şi (mare e Dumnezeu!), va merge pe propriile picioare.

***

Ce ar fi de reţinut din toată această dramă cu tramvaiul? Multe… Chiar foarte multe, pentru că povestea cu tramvaiul impune învăţăminte în multiple planuri: de sănătate, administrativ şi financiar. Voi începe cu prima, adică sănătatea. Oameni buni, care citiţi aceste rânduri, aveţi grijă pe unde mergeţi, să nu care cumva să păţiţi vreo belea, că de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu veţi primi nimic! Da, o spun şi o repet: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate e o instituţie parazitară care oferă orice, numai asigurarea unor servicii de sănătate nu! Chiar dacă plătiţi la CAS aceste asigurări, pentru asigurarea serviciilor medicale cheltuiţi din buzunarul propriu de nu vă vedeţi! De la banalele feşe, până la serviciile medicale. Iar calitatea serviciului medical lasă mult de dorit! Pe scurt, nu sunt condiţii în spitalele noastre şi la cum se arată lucrurile nici nu vor fi. Oricum, pentru ştiinţa tuturor: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu decontează intervenţii chirurgicale în străinătate pentru victime ale accidentelor de muncă şi nici pentru victimele accidentelor de circulaţie, deşi legea prevede acest lucru. În loc să plătească intervenţiile şi, mai apoi, să se îndrepte ca parte civilă împotriva părţilor vinovate, stabilite de instanţă, aceasta preferă să pună accidentaţii în pericolul de a-şi pierde viaţa, refuzându-le finanţarea. Cu alte cuvinte, dacă nu ai banii necesari, mori cu zile! Iar dacă tot mori, Casa oricum nu plăteşte nimic! Şi-atunci, la ce mai plătim asigurări de sănătate?! Întrebaţi-l pe Boc!

***

Doctorul Arafat se amăgeşte că va avea cândva avion sanitar la SMURD. Ei bine, îl anunţ că nu va avea în veci, sau cel puţin atât timp cât există o firmă privată de transport pe calea aerului, care asigură şi servicii de ambulanţă la preţuri ce sar de 10.000 euro/cursa. Nişte şmecheri fac bani frumoşi pe această cale, contând pe disperarea oamenilor, iar Ministerul Sănătăţii, unde e şi doctorul Arafat secretar de stat, se face că nu vede.

***

În plan administrativ, Primăria Iaşi putea face mai multe ca să prevină asemenea tragedii. Putea să mute naibii statuia lui Eminescu de la Fundaţie chiar în rondul din faţa Casei Studenţilor şi atunci era loc şi pentru autoturisme să treacă mai lejer pe acolo. De asemenea, ar trebui ca Primăria să rezilieze contractul cu firma care asigură întreţinerea camerelor de luat vederi de la Fundaţie, pentru că acestea nu au funcţionat la momentul accidentului. Ce să mai zic de RATP? Dacă tot ştia că vatmanul e un tâmpit, de ce l-a mai angajat? Cică nu ar mai veni alţii în loc. Poate că nişte salarii mai mari ar aduce şi oameni fără probleme psihice la manşa tramvaielor. Oricum, profit de ocazie să le mulţumesc primarului Nichita şi directorului Ghercă pentru omenia de care au dat dovadă, asigurând decontul operaţiilor asistentei Drăguşanu, altfel trebuia să-şi vândă femeia casa ca să se pună pe picioare. Cumva acest pericol nu a fost depăşit în totalitate pentru că a mai rămas o coadă de 10.000 de euro, dar poate o rezolvăm şi pe asta.

***

Atenţie la bănci, mai ales la BRD! Conform legii, contractul de creditare pe care îl are Mirela Drăguşanu cu banca, BRD asigurări ar trebui să acopere incapacitatea temporară sau permanentă de plată. Ei bine, în loc să dea bani pe doctori şi medicamente, Mirela Drăguşanu a dat bani la BRD, pentru că aceasta i-a retras de pe card, direct, ratele. Am făcut un dosar cu documente medicale, de la poliţie şi toate alea, dar singura concesie făcută de BRD asigurări a fost aceea de a nu mai percepe prima de asigurare! Deci, dacă esti teafăr plăteşti rata. Dacă nu eşti teafăr, plăteşti rata, dar nu mai plăteşti prima de asigurare de 30 lei! Ce bancă de escroci!

***

Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi în aceste încercări!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *