Moroşanu merită să primească sabia lui Ştefan cel Mare!

Catalin Morosanu

Catalin Morosanu

Gala „Răzbunarea greilor“, care a avut loc la sfârşitul săpătmânii trecute, la Râmnicu Vâlcea, a adus în ring cam tot ce are mai bun la ora actuală K1-ul românesc.

Fără îndoială, cel mai în formă sportiv român rămâne ieşeanul nostru Cătălin „Moartea din Carpaţi“ Moroşanu, care a devenit un adevărat specialist în bătut turci, la fel ca „străbunicul său, Ştefan cel Mare“, aşa cum îi place chiar lui Cătălin să se autodenumească.

Norma lui Cătălin pare a fi de câte un turc pe an, dacă ţinem cont că, în 2008, l-a învins fără probleme pe Erhan Deniz, la Gala de la Budapesta, iar în 2009, Musab Gulsari a părăsit ringul pe targă, după ce a făcut cunoştinţă cu pumnii ieşeanului nostru.

În gala de la Râmnicu Vâlcea, Cătălin Moroşanu a luptat cu Ayadin Yuksel, vărul lui Musab Gulsari, care, de altfel, ceruse special să lupte împotriva elevului lui Mihai Constantin.

Mare greşeală din partea turcului, deoarece Cătălin a fost de neoprit, învingându-l pe turc fără probleme.

Cel puţin în prima repriză, când capul turcului a părut a fi un simplu sac de box, care a încasat cu stoicism pumn după pumn de la Cătălin. Deşi a fost numărat de două ori şi toată lumea se aştepta să vadă un KO, turcul a rezistat surprinzător până la final.

În următoarele două reprize, Cătălin nu a mai forţat şi a câştigat la puncte.

Acuma, sincer, dacă e să ne întrebaţi pe noi, credem că „urmaşul lui Ştefan cel Mare“ ar cam merita să primească înapoi sabia pe care „străbunicul“ său a pierdut-o într-o luptă cu turcii, acum vreo 500 de ani, după ce probabil exagerase şi el puţin cu vinul… de Cotnari, fireşte.

Ghinion fantastic pentru Sebi

Celălalt sportiv ieşean care a participat la Gala de la Râmnicu Vâlcea, Sebastian Ciobanu, a fost nevoit să se recunoască învins de o cunoştinţă mai veche, francezul Freddy Kemayo.

Partida a semănat foarte mult cu cealaltă întâlnire dintre Sebi şi francezul de culoare.

Prima repriză a fost una echilibrată, Sebi arătând un joc foarte bun de braţe, în timp ce Kemayo a impresionat cu loviturile joase de picior.

În runda a doua, Sebi şi-a mai pierdut din prospeţime, permiţându-i francezului să-şi pună în mişcare braţele.

Începutul ultimei reprize i-a aparţinut clar ieşeanului, care a fost foarte aproape să-l facă KO pe Kemayo, după o lovitură de picior. Acesta a trecut cu bine peste lovitura încasată şi a echilibrat disputa.

Aşa cum era de aşteptat, arbitrii au coniderat că este nevoie de un extra-round pentru a decide câştigătorul.

Sebi a continuat cu seriile de braţe, francezul pierzându-şi la un moment dat proteza, nu însă şi meciul, aşa cum ar fi fost normal.

Iftimoaie – modest, Beny – imperial

Celelalte două super-fight-uri ale galei de la Râmnicu Vâlcea i-au adus faţă în faţă în ring pe Ionuţ Iftimoaie cu bosniacul Dzevad Poturak şi pe românaşul nostru Benjamin Adegbuyi cu fratele lui Poturak, Dzenan.

Dacă „puiul de dac“ Beny Adegbuyi s-a distrat cu Dzenan Poturak, pe care l-a trimis la podea de două ori într-un interval de câteva secunde, chiar din prima repriză, Ionuţ Iftimoaie a arătat că nu mai poate lupta ca în vremurile lui bune.

Moldoveanul a început bine meciul cu Dzevad, însă bosniacul a dat repede drumul la braţe şi i-a deschis arcada românului.

Imediat, o lovitură de picior puternică l-a trimis la podea pe Iftimoaie, care a fost salvat de la KO doar de gongul de final al primei reprize.

În runda a doua, Iftimoaie nu a mai făcut faţă din punct de vedere fizic, în timp ce Dzevad a preferat să puncteze constant.

În ultima repriză, ambii sportivi păreau sleiţi de puteri, astfel că victoria bosniacului a fost una mai mult decât meritată.

Să mai spunem că în partida disputată de naţionala de kick-boxing a României cu cea a Italiei, ai noştri s-au impus cu scorul final de 4-1, iar Mihai Barbu a pierdut meciul pentru titlul de campion mondial WAKO PRO, fiind învins prin KO, în repriza a cincea, de portughezul Arnaldo Silva, deţinătorul centurii.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *