MRU, la Ruginoasa. Dialog halucinant cu Al.I. Cuza

În ajunul aniversării Zilei Unirii Principatelor Române, preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a participat la sfinţirea muzeului Al.I. Cuza din Ruginoasa. Marcat de importanţa istorică a evenimentului, fostul premier a reuşit cu greu să-şi găsească liniştea pentru manifestările de a doua zi, de la Iaşi. Chinuit de insomnie, MRU şi-a preparat o vită Kobe la ceaun şi a exagerat cu o stacană de vin fiert. Totuşi, un gând nu-i dădea pace. S-a reîntors la Palatul de la Ruginoasa, în toiul nopţii. Înăuntru, holograma lui Cuza se tolănise pe un fotoliu, trăgând din pipă.

Cuza: Hai, prietene, intră. Ia un loc.
Domnitorul meu, idolul meu!

Ai grijă, nu călca pe cablul ăla, că mă scoţi de la curent!
Iartă-mă, maiestate, sunt aşa de emoţionat…

Ei, nah, sunt doar o fantasmă. Ca politician, ar trebui să fii obişnuit cu iluziile.
Nu sunt politician, sunt un om al faptelor. Vă am drept model în cariera mea.

De ce, şi tu o ai mică?
Poftim?

Ocaua, de ea vorbesc. Nu trebuie să fii complexat.
Măria ta, vreau să mă înveţi cum să ajung la Cotroceni.

E simplu. Ieşi la şosea, o ţii drept spre Bucureşti şi acolo mai întrebi.
Tare bine mi-ar prinde un sfat de la domnia voastră.

Eh, nu mai sunt în branşă de vreo sută cincizeci de ani. E plictiseală mare aici, mai ales că anul ăsta băieţii n-au mai încins ciomegele pe drumul naţional. Noroc că mai pică curentul şi pot ieşi la o miuţă cu fantomele din cimitir.
Ştiţi, am propus să fiţi dezgropat de la Trei Ierarhi şi să fiţi reînhumat aici, la Ruginoasa.

Prostii! Mai bine ai instala aici holograma Mariei Obrenovici, abia atunci aş continua să fac istorie pe plaiurile astea.
Aha, deci se confirmă zvonul că v-a fost amantă.

Ce ştiţi voi ce înseamnă amantă! Păi, măi, în loc să vă înşelaţi soţia cu o femeie straşnică, voi vă înşelaţi poporul cu vorbe de doi lei.
Eu nu fac chestii din astea.

Normal. Tu eşti mai rău. Te înşeli singur cu prostia aia de candidatură la preşedinţie. Dar, nu mă bag, fiecare cu năravul lui.
Hm, cred că nu v-am prins într-o dispoziţie prea bună…

Păi cum să fiu bine dispus, dacă nu mai găsesc coniac Milcov la bufetul din sat? Eu ce să mai secătuiesc dintr-o sorbire, ia zi-mi? Măcar de Ziua Unirii să-mi fac de cap, dar cu ce?
Dacă v-aş putea ajuta cu ceva… Ştiu pe cineva în Bucureşti care v-ar putea trimite un whisky de calitate.

Dacă e vorba de Băsescu, zi-i să şi-l bage undeva. Eu am băut cu Napoleon al III- lea, tată, crezi că mă arde acum să trag la măsea cu corăbierul vostru?
Nu e corăbier, ci farul nostru călăuzitor…

Bla, bla, utecistule! Hai că mă enervezi. Când pleci, lasă uşa deschisă, trebuie să apară holograma lui Mihăiţă Kogălniceanu. A promis că vine cu o sticlă de Cotnari. Cu hologramă, fireşte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *