Nichita vrea să pună mâna şi pe noua Politehnica

În numai câteva luni, primarul Iaşului a reuşit direct sau prin interpuşi să scape de mai multe persoane din conducerea administrativă sau tehnică a echipei ACSMU Poli Iaşi. Mai mult, în această săptămână ar putea părăsi gruparea ieşeană şi finanţatorul Ionuţ Negoiţă, fapt ce i-ar permite edilului să aibă un control total asupra echipei.

După ce în vară Politehnica Iaşi şi-a dat obştescul sfârşit cu o datorie de peste 3,5 milioane de euro – cu acordul primarului Gheorghe Nichita, bineînţeles – acum, edilul vrea să acapereze şi noua formaţie a Iaşului, ACSMU Poli.

Rămas fără „jucăria“ preferată, Nichita s-a orientat repede spre noua Politehnica, însă aici veniseră cu căţel şi purcel cei de la Tricolorul Breaza. Dar, primarul a avut destulă răbdare şi cu ajutorul noului finanţator Ionuţ Negoiţă, care întâmplător sau nu este din acelaşi partid cu el, a reuşit să scape de cei care mai aveau curajul să i se opună.

Astfel, din vară şi până acum, primarul a reuşit să elimine de la club mai multe nume care îl deranjau.

Primul care şi-a făcut bagajele după o ceartă cu Nichita a fost directorul sportiv Alexandru Dobrin. Acesta a părăsit ACSMU Poli în noiembrie după o ceartă violentă cu edilul.

Următorul pe lista epuraăilor a fost antrenorul Ionuţ Popa, care a fost dat afară ca o măsea stricată, pentru a doua oară, după ce la începutul anului 2009 mai fusese o dată demis.

Dar Nichita nu s-a oprit aici. Înainte de ultima etapă a turului de campionat, o altă persoană venităde la Tricolorul Breaza a fost eliminată. Este vorba despre antrenorul secund Florin Stăncioiu, care la fel ca şi ceilalţi nu prea i-a cântat în strună primarului.

Sichitiu, mazilit la Bucureşti

Ultimul nume apărut pe lista celor care, vorba vine, şi-au dat demisia de la ACSMU Poli Iaşi este preşedintele executiv, Grigore Sichitiu.

În urma unei şedinţe nocturne purtate la Bucureşti între primarul Nichita, finanţatorul Negoiţă, preşedintele Sichitiu şi vicepreşedintele Consiliului Director, Anghelache, fostul oficial giuleştean şi-a dat seama că nu mai este dorit în dealul Copoului şi şi-a anunţat demisia, aşa după cum anticipa încă de săptămâna trecută „Bârfa de Iaşi“.

„Am decis să-mi dau demisia de la Poli Iaşi! Atât şi nimic mai mult. Nu vreau să spun ceva şi pe urmă să se facă speculaţii. I-am anunţat pe primarul Gheorghe Nichita şi domnul Ionuţ Negoiţă în legătura cu decizia mea. Decizia mea este irevocabilă“, a spus Sichitiu.

Oficialul formaţiei ieşene a mai adăugat că tot ceea ce a făcut la Iaşi a fost pentru ca acest oraş să aibă echipă măcar de liga a II-a: „Eu mi-am dorit foarte mult când am venit la Iaşi să ajut un oraş aşa mare să aibă echipă măcar în liga a II-a cu posibilitatea de a putea reveni în prima ligă. Au fost voci care au comentat negativ evoluţia acestei echipe, fără să ţină cont că s-a pornit la drum aducând jucători şi după  începerea campionatului“.

Lovitura finală: plecarea lui Negoiţă

Dar Sichitiu nu este principala ţintă a lui Nichita ci omul de afaceri Ionuţ Negoiţă, care şi-a dat seama repede cum merg lucrurile la această echipă şi s-a săturat să fie străin pe moşia lui.

„Nu ştiu câtă susţinere locală a avut Sichitiu. Într-un fel eu îi înţeleg frustrările domnului Sichitiu. Nu ştiu câtă lume putea face mai mult la această formaţie în condiţiile în care jucătorii au fost aduşi pe ultima sută de metri. Am simţit chiar şi eu că nu am fost asimilaţi la Iaşi şi că am fost priviţi ca nişte străini veniţi de la Bucureşti sau de la Breaza, cum a fost cazul domnului Constantin Anghelache“, a spus Ionuţ Negoiţă.

Omul de afaceri a mai adăugat că până la sfârşitul acestei săptămâni va decide dacă va mai continua sau nu la ACSMU Poli Iaşi: „Vreau ca până la finalul săptămânii să iau o decizie dacă mai continui sau nu la Poli Iaşi. Sincer, nu prea m-am regăsit în proiectul stabilit la începutul colaborării cu primarul Gheorghe Nichita. Ar trebui ca Primăria Iaşi să-şi respecte înţelegerea iniaţială, prin care trebuia să plătească salariile jucătorilor şi a angajaţilor. Datoriile trebuie aduse la zi pentru că aşa este normal. Dacă nu voi avea susţinerea Primăriei, nu pot ţine de unul singur o echipă în Liga a II-a, care să mai şi lupte pentru promovare“.

Securistul Anghelache rămâne

Singurul care nu pare afectat de ceea ce se întâmplă în jurul echipei ieşen este fostul colonel de Securitate, Constantin Anghelache, actualmente vicepreşedinte al Consiliului Director la ACSMU Poli Iaşi.

Deşi surse sigure din cadrul clubului au afirmat că Anghelache a pus serios umărul la demisia lui Sichitiu, acesta a negat cu nonşalanţă.

„Eu nu am avut niciun diferend cu domnul Sichitiu. Împreună cu el am reuşit să aducem la Iaşi o echipă care să  joace în Liga a II-a şi care să aibă şanse mari de promovare. Când Sichitiu a făcut lotul în vară, eu nu m-am pronunţat, chiar dacă s-a renunţat la o parte dintre jucători aduşi de mine de la Breaza. Eu nu am luat nicio decizie la această echipă, tocmai pentru a nu intra în vreun conflict cu cineva“, a spus Anghelache, adăugând că nu se pune problema să plece de la gruparea ieşeană: „Eu am lucrat de-a lungul carierei la Dinamo, la FC Braşov şi Rapid. Am un nume în fotbalul românesc şi nu am venit la Iaşi pentru bani. Dacă pleacă domnul Sichitiu sau domnul Negoiţă, nu înseamnă că trebuie să plec şi eu atâta timp cât cei de la Iaşi au nevoie de mine. Dacă voi vedea că lucrurile nu merg aşa cum ar trebui, fiţi convinşi că voi pleca eu singur fără să mă dea cineva afară“, a conchis Constantin Anghelache.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *