Nu te vom uita niciodată!

Streit-Gabriela

Streit Gabriela

Începutul lunii aprilie va rămâne pentru toţi românii, în special pentru pensionari, drept ziua în care Algocalminul a devenit un produs prohibit. De la 1 aprilie, această „pastilă naţională” va fi eliberată doar pe bază de reţetă prescrisă de medic.

“De acum Algocaminul împreună cu Piafen şi alte 9 produse farmaceutice cu efect calmant, se vor elibera doar pe bază de reţetă. Uniunea Europeană a interzis metamizolul, substanţa activă din aceste comprimante, deoarece în urma unor cercetări făcute au descoperit că această substanţă este nocivă pentru populaţie”, ne spune Gabriela Streit, preşedinta Colegiului Farmaciştilor.

Fiind un medicament cu puternice rădăcini în industria farmaceutică românească, nu puţini sunt cei care au ajuns să fie dependenţi de Algocamin, apelând la ajutorul pilulei chiar şi în afecţiuni uşoare. „Isteria” Algocaminului a pornit în luna ianuarie, când Ministerul Sănătăţii a anunţat că medicamentul nu va mai putea fi luat la liber.

“Când am anunţat că în curând vom elibera doar pe bază de reţetă, oamenii au început să îşi strângă provizii din timp. Nu am observat nici o creştere a vânzărilor în ultimele zile”, ne mai spune Gabriela Streit.

Intrigaţi de această situaţie, ieşenii nu cred în bunele motivaţiile Uniunii Europene, spunând că e vorba de un interes financiar şi nicidecum nu s-a urmărit protejarea sănătăţii populaţiei.

“De 50 de ani de zile românii s-au folosit de aceste pastile în fiecare zi. Aici e un interes pentru că industria farmaceutică s-a dezvoltat, iar numărul mare de cereri a dus la eliberarea lui numai pe bază de reţetă”, ne mărturiseşte un cumpărător supărat.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *