O apariţie strălucitoare, chiar şi în contre-jour: Oana Andoni, jurnal de vară

Conform preferinţelor publicului, ieşeanca Oana Andoni este considerată moştenitoarea de drept a brandului Andreea Esca. Până când îi va lua locul primei prompteriste a ţării, Oana ţine un jurnal intim, din care spicuim câteva pasaje.

– Cred că a venit timpul ca mica divizie ieşeană de la Pro Tv Bucureşti să acţioneze şi să dea lovitura de prompter. Ne-am adunat în Pache Protopopescu o grămadă de fete blonde din Iaşi şi cineva trebuie să fie blonda şefă, cea care să o detroneze pe şatena şefă, recte Andreea Esca! Trebuie doar pândit momentul potrivit, de exemplu un concediu al Andreei în Bora Bora. Numai să nu se suprapună cu concediul meu din Seychelles. De aia trebuie să fiu pe fază. Cum pleacă Andreea în Maldive, sun imediat la agenţie şi anulez sejurul de pe Riviera Ligurică.

– Mâine trebuie să mă duc cu Mercedesul la un service ceva mai răsărit. Nu ştiu ce are, dar nu mai reacţionează ca altădată la stropii de ploaie care-i cad pe capotă. Cândva, în serile de vară ploioase, începea să fredoneze Moonlight Sonata şi să-mi picure o lacrimă pe oglinda retrovizoare. Acum, la ploaia de astă noapte, a început să lălăie răguşit o canţonetă tristă, probabil învăţată în ultimul concediu petrecut la Portofino. Trebuie să vorbesc cu soţul, să-l ducă neapărat la o clinică auto din Germania, să reînveţe măcar două – trei lieduri de Schubert.

– Ieri m-a oprit Iulia Vântur pe holurile televiziunii, foarte supărată. Cică Salman a făcut o nouă boacănă, organizând o cursă ilegală cu elefanţi pe străzile din Bombay. Dacă făcea numai asta, ar fi scăpat ieftin, dar se pare că elefanţii erau conduşi de maimuţe sub influenţa alcoolului. I-am spus Iuliei să ia legătura cu colegii noştri de la Ştirile orei 5, că ăia cunosc mai bine ce-i cu jungla de pe şosele.

– Mi-a zis cineva că aduc foarte bine cu Greta Garbo, că am o frumuseţe rece, aristocratică, impenetrabilă. Cam aşa sunt şi maşinile Volvo. Ia să vorbesc cu iubitul meu soţ Cătălin, poate se orientează un pic şi spre producătorii suedezi ai unor asemenea opere de artă.

– Şi, totuşi, cred că semăn mai degrabă cu Marylin Monroe! În aceste condiţii, cred că, decât Volvo, poate mai degrabă ar merge un Pink Cadillac.

– Mâine nu lucrez. Mi-au băgat prompterul în revizie, cică a fost virusat de o ştire cu Nicolae Guţă. Numai bine am timp de un city break. Îmi spuneau unele colege că acum ar fi la modă „sex in the city break!”. Eh, fete tinere, ce să le ceri? Să le văd eu după 15 ani de înţepeneală la pupitrul ştirilor, dacă le mai vine cheful de jocuri de cuvinte făcute cu acordul sau împreună cu familia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *