O, ce Veste minunată de la CJ se-arată!

Apariţia primului număr al buletinului de presă al Consiliului Judeţean Iaşi, Vestea Judeţului, a creat panică pe piaţa media. Se estimeză că acest produs jurnalistic din lemn de esenţă tare, tovărăşească, ar putea domina categoric zona acoperirii rafturilor din debara şi împachetării peştelui, nişă pentru care se luptă mai multe ziare ieşene. Bârfa de Iaşi a intrat în posesia unei stenograme a discuţiei dintre preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, şi redactorul şef al publicaţiei Vestea Judeţului. Context: în primul număr al publicaţiei, în cele 8 pagini, poza preşedintelui Adomniţei apare “doar” de 16 ori.

Cristian Adomniţei: – Mda, am văzut primul număr din Vestea Judeţului şi…ce pot să zic…se putea şi mai bine, domnu’ redactor şef. Mai e de lucrat…

Redactor şef: – Păi, să ne spuneţi cam ce…nouă ni s-a părut bun…

CA: – Eh, sunt elemente de detaliu, dar şi lucruri care-ţi sar în ochi…Cel puţin mie, care sunt un cititor avizat, nu puteau să-mi scape…Adică să nu vă închipuiţi că numai voi le aveţi cu presa…

RŞ: – Ah, dar nici nu…

CA: – Uite, hai s-o luăm metodic, inginereşte, da? În pagina 2, da? Apar în cinci fotografii. În patru dintre ele, din ce parte sunt fotografiat, ha?

RŞ: – Din profil stânga.

CA: – Aşa. Deci, om de dreapta, pozat din stânga! Gafă, domnule redactor şef! Mai departe…Ce se întâmplă în pagina trei?

RŞ: – E despre FILIT.

CA: – Aşa, şi? Şi ce dacă e despre FILIT? Altceva nu vezi în pagina 3?

RŞ: – Nu.

CA: – Bineînţelesc că nu, deşteptule! E singura pagină în care nu sunt văzut! De ce nu îmi apare poza aici?

RŞ: – Am încercat să pregătim cititorul pentru paginile de mijloc, patru şi cinci, unde apăreţi simultan pe ambele pagini. Adică capul dumneavoastră pe pagina patru şi un braţ pe pagina cinci….

CA: Las’ că ajungem şi la braţul ăla. Care e îndreptat tot spre stânga. Crezi că n-am auzit de mesaje subliminale? Dar zi-mi de ce nu sunt pe pagina de cultură, la festival?

RŞ: – V-am spus, am vrut să creăm un respiro, din pagina doi, unde apăreţi de cinci ori, spre paginile de mijloc…Adică cititorul v-a admirat în doi, în trei îşi trage răsuflarea, se întreabă oare unde aţi dispărut, pentru ca, apoi, hop, să erupeţi pe două pagini. Efectul de surpriză…

CA: – Mda…Mie nu-mi plac surprizele. În fine, ajungem în pagina şase. Unde, cine e? Victorel Lupu…Pe care-l ridicaţi în slăvi! Carieră impresionantă, secretul longevităţii în serviciul public…Ce-i asta, măi?

RŞ: – Din nou, am vrut să facem o contrapondere…să echilibrăm într-un fel…

CA: – Să vezi ce echilibrare vă fac la lichidare! Vezi că la fluturaşul de salarii eu sunt redactor şef!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *