Deputatul „fantomă” de la Iaşi. Aţi auzit de Oana Manolescu?

Sistemul de repartizare a voturilor la alegerile parlamentare a adus la Iaşi, din decembrie 2012, un deputat din partea minorităţii albaneze. Oana Manolescu este, astfel, unul dintre parlamentarii care ne reprezintă. Dar ştie extrem de puţine despre oraş şi judeţ. În schimb, Manolescu participă la târgurile şi expoziţiile de carte, inclusiv la Iaşi, pe care se pare că le consumă cu pasiunea specifică unui chimist.

Ce anume vă leagă de Iaşi?

Iaşul este un oraş cu o tradiţie culturală veche. Nu simt simpatie, ci dragoste pentru o zonă care a dat României cultură de cea mai bună calitate. Oraşul continuă şi astăzi să dea oameni de calitate.

Ce vă nemulţumeşte la oraşul pe care îl reprezentaţi?

Am avut şi dezamăgiri la Iaşi. Aş vrea să revin la şcoala din colegiul meu, dar sunt mari probleme cu drumurile. Eu stau în Oltenia şi este foarte greu de ajuns aici. În şcoala despre care vă spuneam sunt elevi buni, elevi care învaţă bine şi care nu au posibilităţi. Pe ei aş vrea să îi ajut pe viitor.

De câte ori aţi ajuns la Iaşi de la începutul mandatului?

La Iaşi vin aproape la fiecare târg de carte. Vin la Bookfest, la Librex. Deşi nu sunt străzi, există cultură.

Ce mesaj aveţi pentru ieşenii care v-au votat?

Pentru că se apropie Ziua Naţională a României, vreau să adresez o urare de „la mulţi ani” Iaşului şi locuitorilor acestuia.

Cine este Oana Manolescu

Unul dintre cei mai necunoscuţi reprezentanţi ai Iaşului şi-a început cariera ca şi cercetător chimist la combinatul din Craiova. Preşedintele Asociaţiei Liga Albanezilor din România, Oana Manolescu a câştigat locul de la colegiul ieşean Ţibăneşti cu puţin sub 200 de voturi. Conform propriului CV, aceasta a fost, pe rând, iniţiator şi raportor de iniţiative legislative în Comisia pentru Industrii şi servicii, membru al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Suedia şi membru al Grupurilor parlamentare de prietenie cu Albania, Suedia, Austria şi Olanda. De asemenea, politicianul este un prolific autor de romane, poezii, povestiri, schiţe, eseuri şi reportaje, director al revistei Prietenul Albanezului şi iniţiator şi coordonator al Ansamblului de cântece şi dansuri „Serenada” al Asociaţiei Liga Albanezilor din România.

!!!manolescu

A lucrat 2 minute şi 14 secunde într-un an

Activitatea Oanei Manolescu în Camera Deputaţilor e scurtă şi inutilă. Doar două intervenţii în plen a avut aceasta de la luarea în primire a mandatului, una dintre acestea fiind chiar depunerea jurământului de credinţă. Cea de-a doua a fost legată nu de Iaşi, ci de regiunea sa de origine. Politiciana a înaintat o propunere legislativă pentru înfiinţarea Muzeului Naţional Constantin Brâncuşi. Aceasta a fost, însă, respinsă. În total, cele două intervenţii ale deputatului de Iaşi s-au ridicat la 2,14 minute.

Alte şapte propuneri legislative a mai bifat parlamentarul de Iaşi în decursul mandatului. Acestea au vizat modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale, declararea Zilei Şcolii Ardelene, interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor utilizate în activitatea feroviară, transportul public local şi revizuirea Constituţiei României.

3 comentarii

Lasa comentariu
 1. crom

  Sistemul de repartizare a voturilor la alegerile parlamentare a adus la Iaşi, din decembrie 2012, un deputat din partea minorităţii albaneze. Oana Manolescu este, astfel, unul dintre parlamentarii care ne reprezintă. Dar ştie extrem de puţine despre oraş şi judeţ. În schimb, Manolescu participă la târgurile şi expoziţiile de carte, inclusiv la Iaşi, pe care se pare că le consumă cu pasiunea specifică unui chimist.

 2. Alex

  Oana Manolescu este unul din putinii oameni politici ai Romaniei care poate fi numit cu adevarat notabil, onest si bine-intentionat. Inainte de a-i numara minutele si secundele de activitate in Camera Deputatilor, informati-va si aflati cate de multe lucruri bune a facut aceasta persoana atat ca om, cat si prin prisma unui om politic. Nu mai incercati sa denigrati putinii oameni de valoare pe care ii mai avem ramasi printre scursurile si pramatile clasei politice. Daca tara aceasta ar avea mai multi oameni politici ca dansa, poate treburile ar sta altfel. Bunul-simt, onestitatea si cultura ridica cu adevarat un om, iar Oana Manolescu este unul din oamenii politici care prezinta aceste carcteristici.
  Probabil ca nu veti posta comentariul meu, dar am simtit nevoia sa va scriu cele de mai sus tocmai pentru ca d-na deputat Oana Manolescu a ajutat foarte mult scoala nostra cat si copiii cu situatie materiala foarte grea. Nu in fiecare zi iti intra in scoala din comuna un deputat sa te intrebe cu ce poate fi de folos!

 3. laurmarand

  Așa este. Am avut-o profesoară în Craiova la Stefan Odobleja în 92-93. Este un om și un profesionist desavarsit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *