O ieşeancă, nominalizată la Oscarurile canadiene!

Încă o dată ieşenii demonstrează că sunt talentaţi, frumoşi, capabili de a muta munţi şi văi, doar pentru a-şi îndeplini visele!
Roxana Condurache este o actriţă originară din Iaşi, în vârstă de 24 ani, care a fost nominalizată la unul dintre cele mai importante evenimente ale filmului canadian şi internaţional: decernările premiilor „Genie”.
Încă din timpul liceului, Roxana s-a făcut remarcată în cadrul unor piese de teatru, pentru ca, mai apoi, în timpul facultăţii, să fie selectată pentru a juca în filme străine:

„Încă din liceu am avut ocazia să joc în piese de teatru, alături de colegii mei. Astfel, am descoperit că îmi place să  intru în pielea personajelor. Şi acum îmi amintesc de  primele aplauze pe care le-am primit atunci când am interpretat-o pe Zoe din “O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale. După spectacol, un coleg a venit la mine şi mi-a spus: <Roxana, te aşteaptă Hollywood-ul!> Şi acum, după atâţia ani, uite-mă nominalizată pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, într-un film în care joc alături de Rachel Weisz şi Vanesa Redgrave, fiecare din ele deţinătoare de câte o statueta Oscar”, ne spune, în exclusivitate, tânăra actriţă.

Până în prezent, Roxana a jucat în diverse producţii precum ”Şoapte albastre”, alături de Alexandru Potocean, “Pentru Mona”, “Faţă în faţă”, în videoclipul trupei Sleepy Rebels, din New York, în nenumărate piese de teatru şi în filmul “The Whistleblower”, pentru care, de altfel, a şi primit nominalizarea la Oscarul canadian. Ieşeanca este mulţumită de prestaţia sa din acest ultim film, însă, mai mândră este familia:

“Mi-a plăcut mult cum a ieşit filmul în varianta finală. Mai ales că am fost nevoită să-l văd de trei ori alături de familie şi prieteni. Mama deja ştie replici pe de rost. Raya, personajul pe care îl interpretez în film, m-a impresionat de la primul contact cu scriptul şi va avea mereu un loc special în sufletul meu pentru tot ce reprezintă ea. Când am aflat că personajul este inspirat după un caz real, am rămas marcată, recunosc, gândindu-mă prin ce a putut trece o fata de 15 ani şi că acest caz nu este singular. Din păcate, traficul de fiinţe umane este foarte răspândit în întreaga lume, inclusiv în România”.

Jucând în diferite distribuţii, atât străine cât şi româneşti, Roxana a avut ocazia să întâlnească actori importanţi din cinematografia americană şi nu numai:
“M-am înţeles foarte bine cu toţi actorii cu care am lucrat. Îmi place mult de Alexandru Potocean – cu el am lucrat şi la “The Whistleblower”; este un actor extrem de talentat, cu un simţ al umorului foarte dezvoltat şi care mi-a arătat ce înseamnă modestia. Rachel Weisz mi se pare o femeie deosebită, dedicată carierei sale, şi pe Monica Belucci, frumoasă, elegantă, caldă, care taie respiraţia bărbaţilor atunci când intră în cameră”.

În afară de actorie, Roxana este pasionată şi de modeling, colaborând cu agenţia Maya Fashion de o bună perioadă de timp, fiind deja imaginea unei firme de dantele şi a uneia de blănuri din străinătate. Deşi e plecată de ceva timp din oraşul natal, Roxana mărturiseşte că Iaşul îi este foarte drag:
“Când mi-e greu, sunt mereu cu gândul acolo şi asta mă linişteşte”.
Vorba ceea: „Iarba verde de acasă, să mă rătăcesc prin lume nu mă lasă!”

(foto Deborah Felman)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *