O mână de ieșeni vor să salveze Roşia Montană!

Roşia Montană este de departe una din cele mai de preţ comori ale României, întrucât pe lângă metalele preţioase care se găsesc în galeriile subterane, mai sunt şi importante vestigii arheologice.

De curând Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a dat acordul pentru a face săpături arheologice în masivul Cârnic, un monument istoric cu valoare naţională. Astfel, Alburnus Maior, o asociaţie non-guvernamentală care apără drepturile Roşiei Montane, s-a adunat în faţa Palatului Culturii pentru a protesta împotriva minstrului Kelemen Hunor.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

„Aceste lucrări ar distruge o densitate de galerii romane, medievale şi moderne. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Național a dat undă verde distrugerii celui mai important monument istoric de la Roşia Montană şi celui mai important sit de acest tip din Europa. Ministrul Kelemen Hunor ar trebui să fie primul gardian al patrimoniului, dar el s-a transformat subit tocmai în călăul acestuia“, ne-a spus Anca Popa, membrul al asociaţiei „Salvaţi Roşia Montană”.

La protest a participat un grup de aproximativ 30 de persoane, cu pancarte şi măşti pe faţă. Spre surprinderea multora, la acest manifest au participat şi persoane în vârstă, chiar şi mame cu copii. Din păcate numărul participanţilor a fost redus, lucru care a arătat că pe mulţi nu îi interesează ce se întâmplă în ţară, ori că au un profund sentiment de frică faţă de acest nume „sonor”… Kelemen Hunor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *