O nouă conducere la Ape Prut

* partidul generalului Gabriel Oprea a dat cu flit atât pesedeului cât şi pedeleului local

Nechifor Cristian

Nechifor Cristian

Numire surpriză pe 1 februarie 2011 la fosta Direcţie de Ape Prut. Cristian Nechifor, ex-PSD, acum consilier judeţean al UNPR, partidul de buzunar al generalului cu patru stele Gabriel Oprea, a fost numit director al Administraţiei Bazinale de Apă Prut – Bârlad, printr-o decizie aparţinând Administraţiei Naţionale “Apele Române” Bucureşti”. Prin numirea lui Nechifor, UNPR Iaşi obţine astfel prima funcţie importantă în direcţiile judeţene, în detrimentul PD-L dar şi a PSD. Este binecunoscut faptul că controversatul consilier judeţean al UNPR, Cristi Nechifor, este duşmanul de moarte al primarului Gigi Nichita, primul depunându-şi în 2008 candidatura  împotriva edilului pentru şefia filialei judeţene Iaşi a social-democraţilor. Pe de altă parte şi democrat-liberalii au pierdut şefia ABA (Administraţia Bazinala de Apă Prut , care era condusă până curând de Dorina Isopescu).

Potrivit şefului Agenţiei Naţionale pentru Inundaţii şi Managementul Apelor, Dan Cârlan, Isopescu a fost cea care a renunţat la funcţia de conducere pentru a putea face parte din echipa care va implementa proiectul de reamenajare a râului Bahlui. Asta, aşa de ochii lumii. În spate, este evident că stau ceva maşinaţiuni politice şi nu numai, Isopescu, fostă liberală de încredere a găştii Fenechiu şi şefă naţională la Inspecţia în construcţii, fiind implicată în mai multe scandaluri cu milioane de euro aruncaţi aiurea în sedii şi licitaţii mai mult decât dubioase.

Exclus din PSD pentru că a avut „tupeul” să candideze împotriva lui Gigi

UNPR-istul Cristi Nechifor (nu e vorba de individul ucis din „Baltagul”, ci de consilierul judeţean!!!) a fost exclus din PSD şi ulterior din CJ în anul 2009, însă prefectul a atacat decizia in instanţă. Cum judecătorii nu au luat nici o decizie, iar Nechifor se prezenta în continuare la şedinţe, cei de la PSD au mai făcut un proiect de hotărâre, în octombrie 2010, prin care l-au îndepărtat din nou din Consiliu. Şi această decizie a fost atacată de prefect în instanţă, astfel că Nechifor s-a putut prezenta liniştit la şedinţele CJ.  Toate bune şi frumoase până pe la mijlocul lunii ianuarie 2011, când consilierul UNPR a fost suspendat pentru a treia oară din Consiliu. Fostul deputat Cristian Nechifor a fost exclus din PSD Iaşi pentru că a propus folosirea votului secret la una dintre şedinţele Consiliului Judeţean. Consilierul judeţean nu l-a agreat niciodată pe Gheorghe Nichita, având chiar curajul de a candida împotriva acestuia pentru şefia filialei judeţene Iaşi a social-democraţilor. Membru al PSD din 1994, Nechifor a fost şi unul dintre cei mai importanţi sponsori ai filialei de pe malul Bahluiului. Foarte activ în teritoriu, a participat la multe dintre acţiunile PSD, contribuind şi el la succesele electorale ale formaţiunii. Bun organizator, a fost însă acuzat de utilizarea unor metode neortodoxe, fără ca acest lucru să fie probat în mod public. Trecutul său nu este nici el unul extrem de  roz. Nechifor a fost cercetat de Poliţie, în 2001, pe când era deputat PDSR, după ce o firmă pe care o deţinea vânduse lenjerie unui spital important din Iaşi, fără organizarea vreunei licitaţii. Ca deputat în legislatura 2000 – 2004, Cristian Nechifor a avut şi câteva realizări, însă nu suficient de importante. Că, altfel, le-am fi ţinut şi noi minte. Nu-i aşa?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *