Omerta – Legea tăcerii, în Baroul Iaşi

Avocaţii ieşeni din Baroul lui Mogoş au devenit fraţi de cruce cu sicilienii

Adrian-Mogos

Adrian Mogos

Şeful incontestabil al fabricii de avocaţi din Iaşi, e vorba de decanul Adiţu Mogoş, şi-a bifat recent în carneţelul personal cea mai mare realizarea a sa de când conduce „cu mână de fier” destinele apărătorilor ieşeni: s-a făcut frate de cruce şi de sânge cu decanul italian Carmelo Pace, cel care i-a apărat şi reprezentat în justiţie pe renumiţii mafioţi sicilieni din „Cosa Nostra”.

Săptămâna trecută, Baroul lui Mogoş a semnat şi parafat un act de înfrăţire a avocaţilor ieşeni cu omologii lor din Baroul Palermo, oraşul în care se află de două secole fieful Mafiei siciliene şi staff-ul temutei organizaţii „Cosa Nostra”. E de bine, e de rău, că bravii noştri apărători au devenit fraţi de cruce cu sicilienii, doar decanul Adiţu vă poate spune, ori cei care i-au aruncat la fileu această idee creaţă.

Partea cu înfrăţirea are însă şi o nuanţă haioasă. Noi cei de la „Bârfa” dorim să-i vedem în acţiune, evident în Sicilia, pe celebrii noştri avocaţi obişnuiţi să-i apere doar pe hoţii şi pe tâlharii români: e vorba bineînţeles de Marius Striblea şi Ionel „Johnny” Nechita. Dar, de această dată, reprezentând nume mari din Cosa Nostra. Hai, că se poate!.

„Fratelli” Adiţu şi Carmelo au stabilit şi un protocol de colaborare

Semnarea actului de înfrăţire dintre Baroul Iaşi şi Baroul Palermo s-a efectuat, în prezenţa mai multor apărători ieşeni, între decanul Adrian Mogoş şi decanul Ordinului Avocaţilor din Palermo, Carmelo Pace.

„Semnarea acestui protocol deschide oportunităţi pentru viitor. Îmi doresc prezenţa avocaţilor ieşeni în Italia pentru a face schimb de experienţă“, a spus Carmelo.  „Protocolul dintre cele două instituţii reprezintă rezultatul unor convorbiri şi proiecte anterioare. Această apropiere s-a făcut pentru a cunoaşte mai bine dispoziţiile procedurale din spaţiul italian, cât şi pentru ca avocaţii din Italia să cunoască modul de desfăşurare a activităţii de avocatură în România. Sperăm ca această colaborare să se concretizeze şi într-un sprijin reciproc în desfăşurarea activităţilor de pregătire profesională continuă“, a explicat şi Adiţu.

În prezent, în Peninsulă îşi desfăşoară activitatea doar cinci apărători români, toţi fiind înscrişi pe un tabel al Consiliului Ordinului Avocaţilor. Unul poate pleda la Torino, un altul la Modena, doi la Roma şi unul la Milano. Ordinul Avocaţilor din Italia este o structură echivalentă, în linii mari, cu barourile noastre şi dă dreptul de a profesa şi avocaţilor străini.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *