Omertă pe burtă la ARR

Cristian Foia

Cristian Foia

Autoritatea Rutieră Română Iaşi este, de câţiva ani, stat în stat şi asta nu din cauza gravelor abateri în activitatea pe care această „autoritate” cu tinichele pe fund o operează şi asupra căreia nimeni nu se apleacă cu vreun bici umed, ci pe fondul lipsei totale de transparenţă faţă de comunitatea locală.

Schimbările la şefia ARR se fac pe şest, controalele sunt doar la program, iar necunoscutele referitoare la inspecţiile şi acţiunile de supraveghere încă nu au fost stabilite. După ce Cristian Foia, ginerele rectorului penal, a fost îndepărtat în două rânduri de la şefia ARR, acesta s-a strecurat pe fotoliul lipicios pentru a treia oară, şi asta după ce ultima dată a fost trimis cu bagaje şi tilinci la Giurgiu, pe fondul incompetenţei din cauza căreia a fost posibil accidentul cu 13 morţi de la Scânteia.

Mai surprinzătoare decât această triplă permutare, este tăcerea cu care se înconjoară Marian Uscatu, băiat bun şi profesionist, cel retrogradat pe o altă funcţie în cadrul ARR, din postul de şef de agenţie teritorială. După ce a stat pe banii statului la hotel de 5 stele, cu totul inclus, Foia a fost chemat la raport, la unul politic fireşte, unde i s-au prezentat un dosar de cauză. În loc să vină cu vreo strategie pentru controlul şi eliminarea deficienţelor din transportul judeţean de persoane, Foia va fi cel care va dirija, pe căi ocolite, viitorul turism electoral şi va ghida unele surse de lovele obţinute subteran din transportul inuman din judeţ, către pufoaicele portocalii.

Până la urmă, Cristian Foia la asta este cel mai bun, ţinând cont că abaterile sale se refereau fapte de corupţie, favorizarea propriei familii să intre pe piaţa de transport judeţean sau şpăgile luate de la transportatorii pe care îi anunţa, ca o cârtiţă veritabilă, despre controalele ce urmau să fie făcute.

Şi, iată că, în loc să vă ţinem la curent cu procesele penale, suntem din nou nevoiţi să vorbim despre şpăgari şi interese politice transpartinice la Iaşi. Cerneală să fie!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *