Păduraru e lupul moralist sau lupul singuratic? Cu siguranţă nu e Lupul de pe Wall Street

În două recente postări pe Facebook (17 şi 19 ianuarie), fostul deputat portocaliu Nicuşor Păduraru se laudă că nu mai urmăreşte aproape nicio televiziune de ştiri (Antena 3, RTV sau Realitatea, dar, culmea, nu suflă nicio vorbă despre B1TV). Ba, mai mult, e convins că n-a pierdut mare brânză, şi-i înfierează pe cei care fac turul televiziunilor (adică cam ce făcea şi el pe vremuri). „Am observat însă o modificare comportamentală teribilă la cei lipiţi zilnic de ecrane: sunt agresivi şi încrâncenaţi”, zice Păduraru în postarea de pe 17 ianuarie. Pe 19, Păduraru revine ca un răspuns la, chipurile, probabil miile de fani politici care-l întreabă de ce nu mai apare în spaţiul public. „Mă întreabă unii de ce nu mai vorbesc… Păi nu vorbiţi voi destul? Care e problema?”, îi ia la rost fostul deputat PDL.

Lamentări post campanie
În continuarea comentariului, Păduraru explică şi ce-l doare. Spune că predicţiile făcute unui amic s-au împlinit aproape profetic. „Anul 2014 se prefigurează ca fiind un eşec total al dreptei reale (ştiu, o să săriţi pe mine sau o să mă certaţi cu mare supărare, însă asta cred eu că se prefigurează) şi încă un succes electoral, nemeritat, al struţo-cămilei sinistre care conduce România. Cauzele sunt peste tot în jurul nostru. O dreaptă orgolioasă, narcisistă, fără simţ real electoral, vorbitoare despre etică şi principii de pe un soclu subiectiv. Blocată într-un autism al propriilor valori, nu poate să îşi identifice calea eficientă pentru propriul angajament”, spune, cu năduf, Păduraru. Adicătelea, fostul parlamentar le trage un perdaf foştilor colegi şi foştilor aliaţi doar pentru că el nu mai e în cărţi. După ce a activat la PNL, la PLD, la PDL, a cochetat cu Mişcarea Populară, rămas pe dinafară, Păduraru o face pe-a lupul moralist. Când a luat un scor de toată jena la alegerile pentru Primărie, când a pierdut lamentabil colegiul unde a fost deputat în trecuta legislatură, n-a mai fost atât de vocal.

Şi cu asta, basta
În fine, această postare se vrea un avertisment atât pentru prieteni cât şi pentru adversary. Păduraru îi ameninţă cu tăcerea. “Asta simt eu, gata… am tăcut din nou… Am alte treburi…”. Şi într-adevăr, Păduraru avea alte treburi. A revenit pe 20 ianuarie cu o altă postare. E drept, extrem de scurtă de această dată, dar însoţită şi de o imagine pe care o reproducem alăturat, cu tot cu textul ce-o însoţea: “Unde eşti copilărie…?”

copilarie Paduraru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *