Palatul Culturii va fi terminat la sfârşitul acestui an!

Deşi a fost într-un lung şi nesfârşit, parcă, proces de reabilitare – încă din 2008 -, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Iaşului, Palatul Culturii, va fi gata la finele acestui an! Şefii instituţiei spun că au fost reabilitate atât interiorul, cât şi exteriorul Palatului:

„În momentul de faţă, lucrările au ajuns la partea centrală a Palatului, şi eu preconizez că lucrările vor fi gata la finalul acestui an. Motivul pentru care lucrările au fost atât de lungi este faptul că sub Palatul Culturii se află vestigii, aici fiind localizată fosta Curte Domnească a domnitorului Alexandru Cel Bun”, ne spune Lăcrămioara Stratulat, managerul Palatului Culturii.

Cu toate că aceaste lucrări au fost blamate de mulţi, în special tabla de zinc folosită pentru acoperiş, care pe mulţi i-a dus cu gândul la palatele ţigăneşti de la Ciurea, şefa complexului muzeal spune că, după ce reabilitarea va fi efectuată, Palatul Culturii va redeveni un punct de atracţie al Iaşului dar şi un motiv de mândrie locală. Aşa să fie?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *