Pamflet 100%: La rege-n poartă, oare cine bate? E regina modei româneşti

Irina Schrotter, cunoscuta creatoare ieşeană de modă, va primi o decoraţie din partea Casei Regale a României. Printre cei care vor primi diverse medalii se numără personalităţi diverse, de la inventatorul Iustin Capră, până la Înaltpreasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei. Bârfa de Iaşi a intrat în posesia înregistrării convorbirii telefonice dintre secretarul Casei Regale şi Irina Schrotter, prin care acesteia i se comunica alegerea făcută de Regele Mihai I.

Secretarul regal: Alo, doamna Schrotter?
Irina Schrotter: Depinde. Sunteţi de la vreo televiziune, de la Cancan?

Nu, de la Casa Regală vă sun.
Casa Regală? Nu vă cunosc. Sau staţi, nu cumva aţi fost la Fashion Week, cu mizeriile alea de zdrenţe pe care voi le numeaţi haute – couture?

Nu, nu. Nu suntem casă de modă, suntem Casa Regală. Ce-i drept, nu prea mai suntem la modă.
Aaa… Păi aşa spuneţi! Sunt onorată, în ce problemă mă căutaţi?

Maiestatea Sa, Regele, vă invită la Castelul Peleş, unde vă va înmâna o medalie, aşa, ca din partea casei.
Vai, ce drăguţ din partea lui! Cam cât de mare e medalia?

Hm, potrivită. E casual. O puteţi purta cu lejeritate.
Sper că e un brand acceptabil. Nu de alta, dar am mai luat ţeapă şi altădată cu bijuterii din astea. De pildă, cocleşte dacă mă bag în piscină la Monaco?

Nu, doamnă, e o medalie făcută dintr-un metal nobil.
Aur?

Nu, când spun nobil, mă refer la faptul că e oferită de o casă nobiliară.
E clar, dacă nu-i aur, o să se înverzească după două, trei băi în Caraibe. Auziţi, dar nu mai bine mi-aţi da o pereche de pantofi în loc de tinicheaua aia?

Pardon, doamnă?
Da, o pereche de pantofi. Sigur, la pretenţiile Casei Regale, mă aştept la o pereche Ruby Slipper. Dar, dacă nu se poate, pot fi şi Bata, la o sută de dolari bucata, nu sunt pretenţioasă.

Doamna Schrotter, eu mi-am făcut datoria. V-am înştiinţat de decoraţie, urmează să veniţi la ceremonia din holul Palatului Peleş.
Staţi puţin! Cum adică, în hol?

Aşa sunt uzanţele. Dar să ştiţi că e un hol încăpător.
Fii serios, domnule! Da’ de ce nu mă decoraţi în bucătărie, zău aşa? Să mă aplaude servitorii şi valeţii, în timp ce molfăie nişte pâine cu magiun. Deci spuneţi-i regelui că regina modei româneşti vrea ceremonie în salonul princiar. Exclusiv, s-a înţeles?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *