Poliţiştii de la Rutieră, daţi în vileag pe Facebook

Pentru cei care n-au aflat încă şi stau toată ziulica pe Facebook-ul telefonului, un mic pont: există o pagină de FB pe care utilizatorii transmit, în timp real, poziţionarea radarelor şi a filtrelor de poliţie, în Iaşi şi în judeţ. Ca să o găsiţi rapid, băgaţi în motorul de căutare al FB cuvântul „radar” şi intraţi pe loc în comunitatea celor care-i „demască” pe agenţii de la Rutieră.

Cinci maşini cu radar
De cum deschideţi această pagină, la fotografia „de copertă” puteţi afla instant mărcile, culorile şi numerele de înmatriculare ale maşinilor de poliţie pe care sunt amplasate radare. Pentru Iaşi sunt patru Logan-uri (trei albe şi unul albastru), dar şi un Opel Astra Roşu. Informaţia e utilă, ca să ştiţi de cine să vă feriţi în trafic, să nu luaţi amendă de viteză. Apoi, în josul paginii, utilizatorii postează informaţii despre locurile unde sunt amplasate maşinile radar. De regulă, postările sunt însoţite şi de fotografii, pentru ca şoferii să poată identifica cu precizie atât maşina celor de la Rutieră cât şi zona în care au ieşit la „pescuit”.

Alte informaţii
Pe aceeaşi pagină, şoferii oferă şi alte informaţii din trafic (de exemplu: ambuteiaje, accidente, zone cu circulaţie restricţionată din cauza lucrărilor la carosabil), dar şi veşti triste de tot. Acestea din urmă se referă la cei cărora le-au fost ridicate maşinile pentru că au oprit în zone interzise. Una peste alta, pentru cei care circulă mult prin oraş şi prin judeţ, această pagină de FB îşi dovedeşte utilitatea, funcţionând oarecum pe principiul staţiilor, prin care şoferii se avertizează unii pe alţii. Cum nu toţi posesorii de autoturisme au staţii, pagina aceasta de FB poate fi un instrument util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *