Pamflet 100%: Stare de (a)sediu la ACL

Campania electorală prezidenţială s-a încheiat vineri, 14 noiembrie 2014, la ora 24.00. La sediile ACL din ţară, ea s-a încheiat încă de marţi seara, când candidatului Klaus Iohannis i-au căzut fălcile sub asediul lui Victor Ponta în timpul unui meci televizat la o oră de maximă audienţă. În aşteptarea rezultatului alegerilor de duminică, şi la sediul ACL Iaşi au fost trase obloanele şi se chibiţează în surdină despre cine va câştiga fotoliul de la Cotroceni. Pe liberali nu i-am găsit la sediu, dar am surprins o discuţie mişto între portocaliii Dumitru Oprea şi Dragomir Tomaşeschi.

Dumitru Oprea: Ai vorbit cu Klausi? Ce mai zice?
Dragomir Tomaşeschi: Ce să mai zică… Se uită la desene animate cu sonorul dat pe mute. Zice că aşteaptă să dea reluarea la emisiunile la care a fost împreună cu Ponta.

Unde, pe Cartoon Network? A dat în mintea copiiilor?
Copii o fi dat, dar nu în mintea lor. Oricum, îl privesc cu atenţie, să nu se enerveze şi să scape vreo vorbă deşteaptă fără acordul sau împreună cu părinţii ori familia.

Adică fără acordul nostru, că doar noi suntem tata şi mama lui, nu-i aşa?
Corect. Ştii, de când îl studiez, încep să cred că ne minte atunci când ne spune că e profesor de fizică.

Cum aşa? Am văzut că are diplome, adeverinţe. Chiar şi un catalog legat în piele.
Eu vorbesc la modul figurat. Păi ce fel de fizician e ăla care nu ştie că, cu cât e mai mare forţa de scrâşnire a dinţilor, cu atât viteza de propagare a cuvintelor este mai mică?

Aici m-ai băgat în ceaţă. Iaca de aia am pierdut toate alegerile, pentru că te-ai crezut mai intelectual decât toată lumea. Mai bine hai să încercăm să aflăm ce şanse avem duminică, pe ce ne bazăm.
Stai un pic, să deschid videotelefonul pentru o teleconferinţă scurtă cu centrul de campanie. Hm, nu se vede nimic, e beznă. N-or fi având semnal sau deja or fi stins lumina la sediu.

Hai, măi, chiar aşa? Nu a mai rămas nimeni pe acolo? S-or fi dus toţi la vot?
Să ştii că ăştia au plecat în diaspora şi ne-au lăsat baltă.

Te pomeneşti că Blaga s-a dus să voteze un cocktail baban în Maldive, iar Predoiu bântuie prin Insulele Azore!
Dacă e pe-aşa, atunci hai să o punem de o scindare în alianţă! Nu mai avem timp de pierdut. Adu maşina şi fixează GPS-ul către ţara soarelui răsare.

Care, Germania?
Nu, Japonia! Mi-a zis Mihai Răzvan Ungureanu că nimic nu se compară cu un răsărit de soare la Kobe! Hai, să mergem. Lasă neamţul să-şi termine berea în linişte, că numai spuma a fost de el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *