“Patrioţii Rataţi”, în spectacol extraordinar la Iaşi

Un spectacol de excepţie a avut loc, deunăzi, la Teatrul “Luceafărul” din Iaşi. Mari actori politici ai ţării au defilat în lumina reflectoarelor pe scena teatrului pentru copii şi au dat dovadă de o virtuozitate artistică fără precedent. Spectacolul a îmbinat perfect amprenta comunistă din mentalitatea românilor cu iluzia capitalistă, dar şi cu un strop de naţionalism. Audienţa a aplaudat frenetic, iar excitaţia publicului a atins paroxismul, factorii stimulativi contopind excelent grotescul cu înfricoşătorul, umorul cu tragicul, dar şi prostia cu inteligenţa de haită.

Pe scurt, s-a desfăşurat o întâlnire regională a UNPR (Uniunea Naţională pentru Progresul României), cu ocazia căreia au fost lansaţi la apă (plată cu lămâie) Tudor Ciuhodaru şi Constantin Simirad pentru alegerile locale de anul viitor. Primul la Primărie, al doilea la Casa Pătrată.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

De ce nu a purtat Einstein stetoscop

Piesa “Patrioţii Rataţi” a ţinut cu sufletul la gură pe sute de oameni veniţi din toate colţurile Moldovei, timp de peste trei ore. Spectacolul a fost regizat de “Uniunea Naţională a Patrioţilor Rataţi” (UNPR), iar maestrul de ceremonii a fost Gabriel Oprea, actualul ministru al Apărării afişându-se cu un fals pe deplin neasumat şi o virilitate actoricească ieşită din comun.

Tudor Ciuhodaru şi Constantin Simirad formează echipa câştigătoare care va salva Iaşul!“, a spus Oprea cu patetism pe toată perioada spectacolului.

Decorul a fost captiv într-o culoare roşie pregnantă, care a amintit de perioada ceauşistă a României, sau, mai nou, de congresele PSD. Ceea ce a fost extraordinar la acest show a constat în faptul că inclusiv publicul a fost părtaş la el, nu de puţine ori simplii spectatori participând activ la punerea în scenă, cu un comic absurd şi un ridicol demne de căminele culturale.

Un moş cu o coafură einsteiniană, îmbrăcat cu un sacou din perioada interbelică şi fără opinci, nu poate să nu fure râsetele spectatorilor când, în plină lună octombrie, le urează un an nou fericit aplaudacilor!

Un altul strigă de la tribună că s-a săturat de portbagajuri cu lighene de la deputaţi penelişti şi vrea lovele de la deputaţi uneperişti. Al treilea a citat din Ştefan cel Mare cu stetoscop la gât şi ţinută de doctor, iar Antonie Solomon, primarul de la Craiova, a băgat bancuri cu olteni. Pământul de sub picioarele acestora a fost zguduit brusc de Cristi Diaconescu care a subliniat, poate prea subtil, patetismul discursurilor antevorbitorilor săi.

Hienele au devorat unde alţii au scuipat

La ieşirea din sala de spectacole, peisajul era dezolant. Teatrul „Luceafărul” arăta ca după o serbare câmpenească, cu mucuri de ţigară, sticle (de apă minerală!, să fim totuşi drepţi) şi farfurii aruncate la tot pasul. Asaltul uneperist se petrecuse încă din timpul spectacolului din sală, militanţii fiind probabil săturaţi până peste cap de cele 20-30 de discursuri. Că mai trebuiau votate şi două rezoluţii, asta toată lumea a uitat. Şi, ca peisajul să fie complet, uneperiştii au pregătit şi o surpriză de prost-gust ziariştilor. Conferinţa de presă s-a ţinut chiar în sala de spectacole, conducerea UNPR adresând rugămintea militanţilor să rămână în sală. Câţiva au şi ascultat, iar ziariştii abia dacă puteau să audă vreo cuvântare a actorilor politici în hărmălaia generală provocată de ieşirea din sală sau de comentariile celor rămaşi să-şi aplaude şefii chiar în timpul conferinţei de presă! Una peste alta, nu poţi să nu fii patetic când relatezi despre un spectacol atât de patetic!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *