Pe Nichita nu-l deranjează dacă CSMU Poli nu promovează anul acesta

Gheorghe Nichita

Gheorghe Nichita

Începerea returului în Liga a II-a a însemnat un nou prilej pentru primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, să lase de înţeles că nu este o mare tragedie dacă CSMU Poli Iaşi nu promovează anul acesta, ci la anul, când, întâmplător sau nu, vor fi noi alegeri pentru fotoliul de şef al municipalităţii ieşene. Acum, principalul obiectiv este reconstrucţia echipei, în aşa fel încât, atunci când vom promova să ne batem de la egal la egal cu echipele din Liga I, nu să ne facem de râs. Al doilea obiectiv este promovarea încă din acest sezon, dar dacă nu se poate, nu este un capăt de ţară. Şi Mircea Lucescu a spus că e nevoie de un ciclu de patru ani pentru formarea unei echipe puternice“, a spus Gheorghe Nichita.

Credit total pentru Falub

Contestat de mulţi oameni de fotbal din Iaşi, antrenorul Adrian Falub se bucură de sprijinul total al primarului, care i-a prelungit înţelegerea cu formaţia ieşeană pentru încă un an.

„Pentru reconstrucţia echipei, avem nevoie de continuitate la nivelul conducerii. Tocmai de aceea, am prelungit înţelegerea cu antrenorul Adrian Falub, care expira în vară, pentru încă un an. Falub este un tânăr serios, muncitor şi dornic de afirmare. El pune accentul pe jucătorii tineri şi este decis să facă treabă la Iaşi“, a mai spus Nichita, ferm convins că Falub poate crea în Copou o echipă care să facă faţă în prima ligă peste câţiva ani.

Sichitiu, pentru încă trei ani

După o iarnă zbuciumată, în care şi-a dat demisia, după care a continuat munca la formaţia ieşeană, deşi teoretic nu mai avea nicio legătură cu aceasta, Grigore Sichitiu a primit în cele din urmă ceea ce-şi dorea: o confirmare a „marilor sale merite“ din partea lui Nichita şi un contract pentru o perioadă de trei ani cu CSMU Poli Iaşi.

„L-am convins pe domnul Sichitiu să rămână la Iaşi şi, în următorii trei ani, destinele clubului sunt pe mâna lui. Domnul Sichitiu este un preşedinte cu experienţă, care împreună cu Adrian Falub vor reprezenta pilonii acestei echipe“, l-a lăudat Nichita pe Sichitiu.

Acesta din urmă nu a rămas dator şi i-a întors laudele primarului: „Este o performanţă pentru noi faptul că nu avem nicio restanţă financiară către stat şi jucători. Merite deosebite pentru acest lucru le are şi primarul Nichita, fără de care această echipă nu supravieţuia. Pot să afirm că din vară şi până acum am adus la Iaşi 35 de jucători, toţi gratis, asta din simplul motiv că nu s-a putut pune problema unui buget de transferuri“.

Vise de autofinanţare

Mai mult, Sichitiu, un demagog prin excelenţă, le-a trasmis suporterilor exact mesajul pe care aceştia şi-l doreau: obiectiv principal, promovarea.

„Iaşul nu-şi poate propune decât promovarea, dar nu oricum. Trebuie sa avem şi posibilităţi. Avem nevoie de sprijinul suporterilor, pe care îi aşteptăm alături de noi, dar şi de sprijinul oamenilor de afaceri din Iaşi. Acum, suntem într-o fază în care adâncim stabilitatea clubului. Bazându-ne pe jucătorii tineri, în viitor, acest club s-ar putea chiar autofinanţa!“, le-a transmis Sichitiu ieşenilor.

Optimist total în Copou

După victoria de pe teren propriu cu ACU Arad, scor 2-0, Grigore Sichitiu nu-şi mai încăpea în piele de bucurie.

„Am început cu dreptul returul, după un joc bun. E clar că suntem altă echipă faţă de tur. Am avut în meciul cu ACU Arad vreo 10-12 faze de poartă. S-a văzut că sunt faze lucrate. Dacă vom continua aşa, putem creşte şi putem spera la promovare. Nu uitaţi că am terminat acest joc cu ACU având cinci jucători sub 21 de ani în teren, ceea ce înseamnă perspectivă. Acum, echipa şi-a găsit liniştea şi sper că etapa viitoare, la FC Argeş, să obţinem un rezultat bun şi în deplasare. Vreau să mai aducem un stoper şi un mijlocaş care a mai jucat pe la Iaşi“, a spus extrem de bucuros Sichitiu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *