Pe urmele cârnaților la sabie… Insolvența tavernei La Salcia

Mai țineți minte desenele alea animate în care peștele mai mare îl mănâncă pe cel mai mic? În care vulturul prinde din zbor o păsărică mică și simpatică? Ei bine, la Iași s-a întâmplat zilele trecut exact acest lucru. Unul dintre centrele de șoping din municipiu vrea să aducă la sapă de lemn una dintre micile afaceri care au bucurat o vreme serile, weekend-urile și burțile ieșenilor.

Rivium Galeria Mall, proprietarul oficial al Moldova Mall, a pus ochii pe proprietarii tavernei La Salcia La_Salcia_Moldova_Mall(sau, dacă vreți, La Sălcii sau, mai nou, Taverna Haiducilor). De Moldova ați auzit cu siguranță. La Salcia, dacă nu știați, era tavena aceea agreabiă de pe strada Arcu, oleacă mai încolo de Billa, sus pe niște trepte.

Localul acela primitor, cu ospătărițe vesele care-ți aduceau aripioarele, frigăruile sau cârnații delicioși înfipți în săbii, direct de pe grătarul unde sfârâiseră până atunci. Era taverna la care puteai ieși liniștit cu familia, cu prietenii, puteai să-ți aduci socrii sau cățelul și nu te întreba nimeni de ce.

Săbii la licitație

Zilele acestea au însemnat, însă, sfârșitul pentru afacerea de pe Arcu. „Creditoarea Rivium Galeria Mall a solicitat deschiderea procedurii insolvenței împotriva debitoarei Salcia & Panoramic pentru suma de 71.540,46 de lei.La_Salcia În motivarea cererii sale, arată creditorul că între părți au fost încheiate un contract de închiriere și unul de cesiune de creanță. În baza acestor contracte, debitoarea îi datorează suma de 71.540,46 de lei. Consideră creditoarea că prezenta creanță este certă, lichidă și exigibilă, depășește valoarea prag și este mai veche de 90 de zile, astfel că sunt îndepinite condițiile legale pentru declanșarea procedurii insolvenței debitoarei”, se arată în încheierea Tribunalului Iași.

Următorii pași sunt cei clasici, pe care Iașul i-a tot văzut din 2008, de la începutul crizei, încoace. Încep să apară tot mai mulți care au de recuperat bani de la săracul proprietar al afacerii intrate în insovență, se construiește un tabel al creditorilor și se purcede la vânzarea la licitație la prețuri de nimic  a bunurilor companiei cu datorii. Dacă auziți ceva, să ne anunțați și pe noi. Nu de alta, dar ne interesează săbiile cu urme de cârnați…

Sabian Protopopescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *