Ce mai face urmașa lui Ștefan cel Mare de la „Vocea României”… Pe urmele bunicii, cu Julie Mayaya

Cea mai colorată ieșeancă de mare succes a plecat în lume să își caute originile. După ce a câștigat unul dintre jdemiile de concursuri la vocea, talentul, decolteul și cântarea României, Julie Mayaya – moldoveancă neaoșă, descendentă directă de-a lui Ștefan cel Mare – a plecat să-și aprofundeze știința despre locul din care-și trage grațioasele seve, anume Congo.

„Astăzi am fost acasă la bunica… Mi-a spus povestea numelui meu… Mă numesc Mayaya Julie Nzal A Nka… Port numele de Julie, numele străbunicii mele, femeia care s-a ocupat de creșterea și educația tatălui meu… M-am născut la câteva zile după ce aceasta a murit… Julie_MayayaÎn prima clipă când m-a văzut tatăl meu a exclamat cu durere în suflet: ‘nzal a nka’, asta înseamnă în dialect ‘mi-e dor de bunica’… Îi părea rău că Coco Julie nu mai trăia să poată împărtăși bucuria venirii mele pe lume… De aceea pe mine astăzi mă cheamă Mayaya Julie Nzal A Nka… Am ținut să fac o poză lângă acest copac pentru că, din poveștile bunicii, acesta este copacul sub care lui Coco Julie îi plăcea să-și petreacă mai toate după-amiezile, să se ascundă de soare… Îmi doresc ca peste ani, atunci când am să fiu și eu Coco Julie, să am un nepot care să mă iubească la fel de mult, și o strănepoată care cândva să caute să afle povestea mea”, scrie Julie Mayaya pe Facebook, rețea de socializare care se pare că a ajuns cu acoperirea și în lumea a treia spre a patra.

Congolezo-românca s-a născut la Iași dintr-o mamă autohtonă și un tată mai închis la culoare. Copilăria și-a petrecut-o în mare parte în Republica Democrată Congo, dar la studii ai ei au trimis-o în România. În Iași, mai exact, la Liceul de Informatică.

Cu toate că a mai cântat prin diverse coruri și formații obscure, Julie Mayaya a avut norocul de a câștiga cel de-al doilea sezon al Vocii României și premiul de 100.000 de euro cu care și-a luat un apartament în București. Nu știm, însă, dacă-și permite să plătească și întreținerea…

Julie Mamaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *