Pedelişti din toate părţile, dezbinaţi-vă!

Daniel-Oajdea-Marius-Spinu-si-Mihaela-Popa

Daniel Oajdea, Marius Spinu şi Mihaela Popa

Trei sesiuni de alegeri, trei scandaluri, trei contestaţii – cheia “succesurilor” democrat-liberale din ultimele două săptămâni. “Ne facem de râs permanent. Nu cred că scopul nostru e să fim tâmpiţi să ne contestăm tot timpul”, asta o spune deputatul PDL Petru Movilă, nu noi.

Primii care au intrat în hora dezbinării au fost “tinerele speranţe” pedeliste, cu ocazia alegerilor la organizaţia municipală de tineret din Iaşi. Imediat după alegeri, învinşii au ieşit şi au strigat în plină stradă (la propriu!) cum că printre tinerii votanţi s-au numărat şi niscai tinerei aflaţi în criza vârstei mijlocii, dar şi unii care încă se luptă cu coşurile de pe faţă.

A urmat şoul de la Teatrul “Luceafărul”, între Marius Spânu şi Daniel Oajdea, pentru şefia organizaţiei Iaşi, funcţie importantă în economia alegerilor de la judeţ. O jumătate de om a lipsit ca, în urma alegerilor, să fie constituiă “o echipă unită care să lupte pentru Iaşi”, aşa cum mult îi place Mihaelei Popa să se alinte. Spânu a triumfat la mustaţă în faţa lui Oajdea, cu 216 voturi din 431, iar cel din urmă încă speră ca acea jumătate de om (431/2=215,5, mai punem 1 să avem majoritate, şi iacă avem 216,5) să nu fie socotită fiinţă bipedă.

The şou must go on

Desemnarea şefei peste femeile pedeliste s-a desfăşurat după aceeaşi reţetă de scandal. În timp ce câteva sute de femei se întâlneau la Ciric pentru alegerea preşedintei, actuala conducere a filialei privea evenimentul ca o “întâlnire de socializare” (ca pe Facebook), remarcă făcută de deputatul Cristina Dobre, ea însăşi aspirantă la funcţia de primadonă. Se face că acea Comisie de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA) a amânat alegerile pentru luna mai în urma unor “nereguli”.

Nu este clar nici până acum care dintre sesiunile de alegeri au fost validate şi care au fost invalidate. Cert este că cele două tabere, Mihaela Popa-Dumitru Oprea-Marius Spânu pe de o parte, şi Petru Movilă-Daniel Oajdea-Dan Cârlan pe cealaltă parte, nu şi-au epuizat încă resursele agitatoare. De alegerile de la judeţ, numai de bine. Deşi aceastea trebuiau făcute încă de anul trecut, au fost amânate în mai multe rânduri, ultimul termen avansat fiind undeva la mijlocul lunii mai. Adică, după desemnarea şefului PDL la nivel naţional, astfel încât alegerea viitorului preşedinte al filialei ieşene să fie tranşată de la centru. Adică de la Moscova sau Washington (funcţie de rezultate).Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *